Vasek Pospisil na turnaji v Miami.

Vasek Pospisil na turnaji v Miami. | foto: Reuters

Urážky šéfa ATP. Sjednotitel Pospisil soptil, podcenil emocionální daň

  • 0
Loni spolu s Novakem Djokovičem založil novou hráčskou asociaci, jenže obří angažovanost Vaska Pospisila se na turnaji v Miami překryla s jeho tenisovou profesí. A frustrace kanadského čahouna z politických bojůvek eskalovala na kurtu, kde kromě ničení raket plival nadávky na adresu šéfa ATP.

Pospisil porážku v prvním kole s americkým kvalifikantem Mackenziem McDonaldem kořenil vzteklými výstupy. Po varování za zničení druhé rakety v závěru první sady dostal při setbolu při vlastním podání za urážky trestný fiftýn, což ho stálo úvodní dějství. Zápas nakonec prohrál 3:6, 6:4, 3:6.

Na lavičce po ztrátě prvního setu pak rodák z kanadského Vernonu, jehož rodiče pocházejí z Československa, začal křičet na rozhodčího a terčem jeho hněvu se stal šéf ATP Andrea Gaudenzi.

„Hodinu a půl na mě včera předseda ATP křičel na hráčském mítinku za to, že se snažím hráče sjednotit. Hodinu a půl,“ rozčiloval se Pospisil a svou tirádu prošpikoval řadou vulgarismů. Sudí se ho snažil zklidnit. „Jestli mě chcete vyhodit, s radostí zažaluju celou tuhle organizaci,“ odsekl tenista.

Několik hodin po zápase se 67. hráč světového žebříčku za výstup omluvil. „Znevážil jsem sport, který miluju, a je mi to upřímně líto,“ napsal na twitteru.

„Jen pro vysvětlení: z večerní schůzky hráčů a vedení ATP jsem byl naprosto zdeptaný a podcenil jsem, jak velkou emocionální daň si to na mě vybralo. Omlouvám se za své chování na kurtu a za slovník, který jsem použil,“ kál se.

Vedení ATP se zatím k incidentům při zápase nevyjádřilo. Je ale pravděpodobné, že hráče čeká minimálně pokuta.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga