Vaidišová si poranila zápěstí a vzdala

  • 1
Quebec - Nejlepší česká tenistka Nicole Vaidišová vzdala kvůli zranění pravého zápěstí zápas prvního kola na turnaji v Quebeku. V Kanadě v duelu s krajankou Renatou Voráčovou vyhrála úvodní set hladce 6:2, ale druhou sadu prohrála 3:6 a rozhodla se nepokračovat. Voráčová potom v druhém kole také skončila.

"Už jsem tohle zranění měla a začala jsem to pociťovat v polovině druhého setu. Pak to bylo čím dál horší, bolelo to především při forhendových returnech. Je to zklamání, protože se mi tohle město hodně líbí a ráda bych zakončila sezonu vítězstvím," řekla Vaidišová.

Sezona tak pro semifinalistku lednového Australian Open skončí bez zisku titulu. Osmnáctiletou hráčku během ní trápily zdravotní problémy.

Kvůli bolavému zápěstí nehrála už na jaře před grandslamovým Roland Garros, po Wimbledonu pak měla další pauzu, protože onemocněla mononukleózou.

Vaidišová byla na podniku s dotací 175 000 dolarů nejvýše nasazenou hráčkou. Po jejím odstoupení roli největší favoritky převzala Ruska Vera Zvonarevová, která přes Francouzku Severine Brémondovou postoupila už do čtvrtfinále.

Po nečekaném postupu na úkor zraněné Vaidišové bylo pro Renatu Voráčovou druhé kolo turnaje v Québeku konečnou. Česká tenistka sehrála vyrovnanou bitvu s Američankou Vanií Kingovou, ale soupeřce jen o příčku lépe postavené ve světovém žebříčku podlehla v rozhodující sadě 4:6. 

Dvouhra - 1. kolo:
Voráčová (ČR) - Vaidišová (1-ČR) 2:6, 6:3 skreč.
Dvouhra - 2. kolo:
Zvonarevová (2-Rus.) - Brémondová (Fr.) 6:3, 7:6 (8:6)
Kingová (USA) - Voráčová (ČR) 6:2, 4:6, 6:4
Dittyová (USA) - Aniová (Est.) 6:3, 6:3.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Fusanová, Kopsová-Jonesová (USA) - Hrdinová, Pelletierová (ČR/Kan.) 6:3, 6:4.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga