Patrick Mouratoglou a Serena Williamsová při tréninku na Australian Open..

Patrick Mouratoglou a Serena Williamsová při tréninku na Australian Open.. | foto: Profimedia.cz

Kouč Sereny Williamsové chystá pro tenisty nezávislou ligovou soutěž

  • 4
Tenisový trenér Patrick Mouratoglou chystá v době pandemie koronaviru, která zmrazila takřka veškeré sportovní dění na světě, rozběhnout ve své akademii v Nice nezávislou ligu bez diváků. Kouč Sereny Williamsové tak chce dát profesionálním tenistům možnost hrát zápasy. Malý exhibiční turnaj bez diváků plánuje v květnu uspořádat i tréninkové centrum v německé spolkové zemi Porýní-Falc.

Mouratoglou hodlá soutěž, kterou nazval Ultimate Tennis Showdown (UTS), zahájit v květnu. Plánem je nabídnout divákům na streamu deset zápasů za víkend, hrát se má pět víkendů v květnu a červnu. První duel by měli 16. května obstarat Belgičan David Goffin s Alexeiem Popyrinem z Austrálie.

Turnaje profesionálních okruhů ATP a WTA se zastavily v polovině března kvůli pandemii koronaviru. Znovu hrát se nezačne minimálně do poloviny července. Zrušena byla kvůli mimořádným opatřením celá travnatá část sezony, grandslamové Roland Garros bylo přeloženo na září.

V Německu chystají na květen malý turnaj

Malý exhibiční tenisový turnaj bez diváků plánuje v květnu uspořádat tréninkové centrum v německé spolkové zemi Porýní-Falc. Podle listu The Telegraph akci pro hráče mimo elitní stovku světového žebříčku ATP zorganizuje v době, kdy je profesionální sezona kvůli pandemii koronaviru stále přerušená, místní akademie v Höhr-Grenzhausenu.

Tenisté, kteří se akce nazvané Tennis Point Exhibition Series zúčastní, budou muset dodržovat stanovená pravidla. Pokud nebudou hrát, budou muset nosit roušku. Na kurtu smějí být vždy maximálně tři lidé - oba soupeři a rozhodčí na umpiru. Hrát se bude bez sběračů míčků.

Turnaj je naplánován pro osm tenistů, kteří během čtyř dnů sehrají v hale na antuce celkem 32 zápasů. Fanoušci ho mohou sledovat na streamu.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga