Marie Bouzková

Marie Bouzková | foto: AP

Vyčerpaná Bouzková prohrála finále v Melbourne s Kasatkinovou

  • 6
Tenistka Marie Bouzková titul na turnaji Phillip Island Trophy nevybojovala. Ve finále sice nad Darjou Kasatkinovou 6:4 a 2:1, ale v horkém a větrném dni v Melbourne dohrávala vyčerpaná a Rusce nakonec podlehla za dvě hodiny a osm minut 6:4, 2:6, 2:6 .

Dvaadvacetiletá Bouzková hrála o titul na okruhu WTA podruhé v kariéře. Poprvé se dostala do finále loni v březnu v mexickém Monterrey, kde nestačila na turnajovou jedničku Elinu Svitolinovou z Ukrajiny.

„Jsem smutná, že jsem nevyhrála, ale nechala jsem tam všechno a ty jsi hrála skvěle,“ pogratulovala Bouzková při vyhlášení soupeřce k třetímu titulu v kariéře. Česká tenistka ve čtvrtečním semifinále bojovala tři a čtvrt hodiny s Kanaďankou Biancou Andreescuovou, které odvrátila dva mečboly.

Ve skoro hodinovém prvním setu ztratila Bouzková na úvod utkání podání a pak neudržela náskok 3:1. V dlouhých výměnách rozhodla sadu čistou hrou v desáté hře při podání Kasatkinové.

Ve druhé sadě Češka vedla 2:1, ale pak ztratila osm her za sebou. Znavená sotva stála na nohách, některé míče ani nedobíhala a vyžádala si i ošetření. O pauzách se snažila snažila ochladit a dokonce si stoupala v teniskách na led.

Zápas ale nevzdala, dokonce i jednou vzala Kasatkinové servis, ale na větší odpor neměla síly. Při prvním mečbolu na bekhend soupeřky nereagovala.

„Byla jsem blízko a zároveň daleko,“ řekla Bouzková Radiožurnálu. „Poslední tři dny jsem hrála pokaždé v největším teplu ve tři hodiny odpoledne. Bylo toho dost. Ale je to stále začátek roku. A možná bylo těch šest intenzivních zápasů v jednom týdnu to nejlepší, co mě mohlo potkat. Teď jen musím zregenerovat a poté pokračovat do Mexika,“ řekla. Jejím dalším turnajem bude oblíbený v Monterrey.

S Kasatkinovou hrála Bouzková podruhé v kariéře a stejně jako loni v kvalifikaci halového turnaje v Ostravě prohrála ve třech setech.

Turnaj žen Phillip Island Trophy v Melbourne

tvrdý povrch, dotace 235.238 dolarů

Dvouhra - finále:
Kasatkinová (Rus.) - Bouzková (13-ČR) 4:6, 6:2, 6:2

Čtyřhra - finále:
Rainaová, Rachimovová (Indie/Rus.) - Blinkovová, Potapovová (Rus.) 2:6, 6:4, 10:7.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga