Marie Bouzková

Marie Bouzková | foto: usopen.org

Bouzková a Muchová si zahrají na tenisovém US Open hlavní soutěž

  • 7
Tenistky Marie Bouzková a Karolína Muchová zvládly na US Open kvalifikaci a poprvé v kariéře si obě zahrají hlavní soutěž na grandslamovém turnaji. Dvacetiletá Bouzková ve třetím kole zdolala Španělku Georginu Garcíaovou 6:2, 6:7, 6:2, Muchová porazila Kanaďanku Francois Abandaovou 6:4, 6:2. V pavouku dvouhry doplní sedmičku českých tenistek, které měly účast jistou.

Bouzková, které ve světovém žebříčku patří 171. místo, usilovala o start na některém z grandslamových turnajů pošesté. Poprvé se dostala až do třetího kola a šanci v New Yorku, kde v roce 2014 slavila juniorský titul, nepromarnila.

O dva roky starší Muchová, jež figuruje v pořadí WTA na začátku třetí stovky, hrála grandslamovou kvalifikaci počtvrté. Letos marně zkoušela štěstí na Roland Garros a ve Wimbledonu. Do třetího kola došla až nyní a šanci proměnila.

Kvalifikace grandslamového US Open v New Yorku

Ženy - 3. kolo:
Bouzková (ČR) - Garcíaová (Šp.) 6:2, 6:7 (4:7), 6:2
Muchová (ČR) - Abandaová (Kan.) 6:4, 6:2.

Hlaváčková a Strýcová si zahrají v New Havenu o titul ve čtyřhře

Andrea Sestini Hlaváčková s Barborou Strýcovou postoupily do finále tenisového turnaje v New Havenu a budou hrát o první společný titul v sezoně. V generálce na US Open se utkají s tchajwansko-německým párem Sie Šu-wej a Laura Siegemundová.

Strýcová už letos ve čtyřhře jednu trofej získala, společně se Sie Šu-wej ovládly turnaj v Indian Wells. Se Sestini Hlaváčkovou, s níž v New Havenu tvoří první nasazený pár, si v této sezoně zahrály finále v Římě.

Sie Šu-wej a Siegemundová postoupily do finále bez boje přes Karolínu a Kristýnu Plíškovy. Někdejší světová jednička ve dvouhře Karolína Plíšková se rozhodla před zápasem z turnaje odstoupit kvůli bolestem v rameni. Ze stejného důvodu skrečovala čtvrtfinále dvouhry i aktuální česká jednička Petra Kvitová.

Turnaj žen v New Havenu

tvrdý povrch, dotace 799.000 dolarů

Dvouhra - semifinále:
Sabalenková (Běl.) - Görgesová (5-Něm.) 6:4, 7:6 (7:3)
Suárezová (Šp.) - Puigová (Portor.) 4:4 skreč.

Čtyřhra - semifinále:
Sestini Hlaváčková, Strýcová (1-ČR) - Rosolská, Spearsová (Pol./USA) 3:6, 6:3, 12:10

.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga