ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Reuters

Turnaje na okruzích ATP a WTA se nebudou hrát až do konce července

  • 2
Profesionálních tenisové turnaje na okruzích ATP a WTA se nebudou kvůli pandemii koronaviru hrát minimálně do konce července. Představitelé mužské a ženské tour oznámili, že pauzu původně ohlášenou do 12. července prodlouží přibližně o tři týdny.

Předseda ATP Andrea Gaudenzi vysvětlil prodloužení pauzy nejistotou, kterou způsobuje pandemie covidu-19. „Jsme z toho zklamáni stejně jako tenisoví fanoušci, hráči a organizátoři turnajů na celém světě. Dál zvažujeme všechny alternativy ve snaze rozběhnout tour, hned jak to bude bezpečné, včetně možnosti přeložit turnaje na pozdější část sezony,“ řekl Gaudenzi.

Jak uvedla Mezinárodní tenisová federace (ITF), pauza se týká i nižších okruhů. Další informace o průběhu ročníku budou zveřejněny v červnu.

Tenisová sezona se kvůli globální zdravotní situaci zastavila začátkem března. Poprvé po 75 letech byl v dubnu zrušen slavný Wimbledon, jenž měl vyvrcholit 12. července. Celkem už ATP Tour a WTA Tour přišly o 40 turnajů včetně ženského antukového Prague Open na přelomu dubna a května.

Mezi nově odvolanými červencovými akcemi je i mužský turnaj v americkém Newportu, kde sídlí tenisová Síň slávy. Do ní měli být letos tradičně během turnaje uvedeni wimbledonští šampioni Goran Ivaniševič a Conchita Martínezová, po zrušení turnaje si ale budou muset na slavnostní ceremoniál počkat až do příštího roku.

Z kalendáře ATP dále vypadly Hamburk, Bastad, Los Cabos, Gstaad, Umag, Atlanta a Kitzbühel, ženy přišly o turnaje v Bastadu, Lausanne, Bukurešti a Jurmale.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga