Reilly Opelka

Reilly Opelka | foto: Reuters

Turnaj čtyř tenistů ve West Palm Beach ovládl Američan Opelka

  • 0
Vítězem druhého malého turnaj tenistů v době koronavirové krize na Floridě se stal domácí Reilly Opelka. Ve West Palm Beach bez diváků a za přísných hygienických pravidel, předčil 39. hráč světového žebříčku tři soupeře - Srba Maomira Kecmanoviče, Poláka Huberta Hurkacze a krajana Tommyho Paula.

Exhibiční turnaj série UTR Pro Match Series měl mít původně hlavní hvězdu ve světové osmičce Matteu Berrettinim, jenže italský semifinalista loňského US Open se omluvil kvůli zranění. „Byly to náročné dny. Bolí mě celý člověk, dlouho jsem nebyl tak unavený, ale mám z toho dobrý pocit,“ řekl Opelka.

Profesionální tenisová sezona je kvůli pandemii nemoci covid-19 přerušena od března nejméně do poloviny července. První podobnou exhibici uspořádali Němci pro osm hráčů před týdnem ve městečku Höhr-Grenzhausen poblíž Koblenze.

Na Floridě tenisté také hráli na dva vítězné sety ve zkráceném formátu, Opelka ve finále porazil Kecmanoviče 4:3, 2:4 a 4:2. V duelu o třetí místo byl lepší Hurkacz.

Za dva týdny budou mít první turnaj série UTR Pro Match ženy, zúčastnit by se ho měly Alison Riskeová, Amanda Anisimovová, Danielle Collinsová a Australanka Ajla Tomljanovicová. Hrát se bude opět bez diváků, rozhodčích i sběračů míčků. Podobné exhibiční akce se na konci května chystají například i v Česku.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga