Tenistka Caroline Wozniacká během druhého utkání na Turnaji mistryň.

Tenistka Caroline Wozniacká během druhého utkání na Turnaji mistryň. | foto: Reuters

Wozniacká doplní Plíškovou v semifinále Masters, vyhrála i Garciaová

  • 65
Tenistka Caroline Wozniacká je první postupující tenistkou Červené skupiny. Během čtvrtého hracího dne Turnaje mistryň v Singapuru smetla Dánka světovou jedničku Simonu Halepovou hladce 6:0 a 6:2. První výhru na Masters připisuje Carolina Garciaová. Francouzská debutantka přetlačila ve třísetové bitvě Elinu Svitolinovou 6:7 (7:9), 6:3 a 7:5.

Poprvé se Simona Halepová představuje na turnaji v roli světové jedničky. Pondělní úvodní duel s Francouzkou Garciaovou zvládla přesvědčivě ve dvou setech. Jenže druhé utkání Červené skupiny královně ženského žebříčku vůbec nevyšlo.

Halepová vs. Wozniacká

Utkání jsme sledovali podrobně

Už po dvanácti minutách prohrávala Rumunka s Caroline Wozniackou 0:3. Halepová kupila jednu chybu za druhou, marně hledala zbraň proti skvěle hrající Dánce. Světová šestka volila správnou délku úderů, během celého setu nevytvořila jedinou nevynucenou chybu. Působila neporazitelně.

Program a výsledky

Za stavu 0:5 si Halepová přivolala na kurt kouče Darrena Cahilla. Ani Australan se svými radami nepomohl. Rumunka hrozbu potupného kanára neodvrátila a po 25 minutách ztratila první sadu.

Wozniacká tak v Singapuru během dvou utkání uštědřila už druhého kanára.

Do druhé sady vlétla Halepová agresivněji, okamžitě si udržela podání, sklidila mohutný potlesk z tribun a zdálo se, že na rozdíl od úvodního dějství bude důstojnou soupeřkou. 

V páté hře si světová jednička vytvořila první brejkbol, jenže suverénní Dánka odpověděla esem. Definitivně tak utnula naději na případný obrat zápasu. 

Hrála jsem výborně. Po prvním setu jsem si říkala, jestli je to pravda, jestli mi to takhle vydrží,“ vyprávěla Wozniacká na kurtu. „Byla jsem trpělivá, zkoušela jsem být agresivní, tlačila jsem se do vítězných úderů. Zatím mi tu všechno vyhovuje, kurt i prostředí.“

Po pondělním vítězství nad Svitolinovou 6:2 6:0 přidala Wozniacká další suverénní představení. 

Vizitky jednotlivých účastnic

„Byl to jeden z mých špatných dnů. Udělala jsme tolik chyb a ona téměř žádnou,“ líčila na tiskové konferenci Halepová. 

Wozniackou, bývalou světovou jedničku, posunula do semifinále výhra Caroline Garciaové nad Elenou Svitolinovou 6:7 (7:9), 6:3 a 7:5. V něm Dánka doplní už jistou vítězku Bílé skupiny Karolínu Plíškovou. 

Utkání o naději

Garciaová vs. Svitolinová

Utkání jsme sledovali podrobně

Závěrečný duel středečního programu v Singapuru mezi Elinou Svitolinovou a Caroline Garciaovou se nesl zcela v odlišném duchu. Obě hráčky během třísetové bitvy strávily na kurtu dvě hodiny a 44 minuty. 

Garciaová mohla vyhrát ve dvou setech, ale v úvodní sadě neproměnila v tie-breaku dva setboly. Ve druhém setu hrála aktivněji a vynutila si třetí sadu. V té už prohrávala 3:5 a Svitolinová podávala na vítězství, ale Francouzka se stejně jako nedávno v Pekingu nevzdala. Získala brejk čistou hrou a zápas ukončila při svém prvním mečbolu.

O druhé postupující z Červené skupiny se tak rozhodne v pátek. 

Tenisový Turnaj mistryň v Singapuru

tvrdý povrch, dotace 7 milionů dolarů

Červená skupina
Wozniacká (6-Dán.) - Halepová (1-Rum.) 6:0, 6:2
Garciaová (8-Fr.) - Svitolinová (4-Ukr.) 6:7 (7:9), 6:3, 7:5

Tabulka

Tým Z V P S B
1. Wozniacká 2 2 0 4:0 2
2. Halepová 2 1 1 2:2 1
3. Garciaová 2 1 1 2:3 1
4. Svitolinová 2 0 2 1:4 0


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga