Simona Halepová

Simona Halepová | foto: Reuters

Halepová a Andreescuová jsou dalšími účastnicemi Turnaje mistryň

  • 3
Wimbledonská vítězka Simona Halepová a šampionka US Open Bianca Andreescuová si jako další tenistky zajistily start na letošním Turnaji mistryň. Na závěrečné akci sezony pro osmičku nejlepších hráček v čínském Šen-čenu doplní Australanku Ashleigh Bartyovou a Karolínu Plíškovou, které si místo zajistily už dříve.

Bývalá světová jednička Halepová se na Turnaj mistryň kvalifikovala už pošesté, vloni se ale nakonec musela účasti vzdát kvůli zranění zad. Při premiéře v roce 2014 si zahrála finále.

Devatenáctiletou Andreescuovou čeká mezi elitou debut. Na Turnaj mistryň postoupila jako nejmladší tenistka od roku 2009, kdy uspěla tehdy rovněž devatenáctiletá Caroline Wozniacká z Dánska.

O postup na Turnaj mistryň dál usiluje i šampionka z roku 2011 Petra Kvitová, která má na kontě už šest startů. V žebříčku sezony jí aktuálně patří šesté místo za vítězkou Australian Open Naomi Ósakaovou.

Vrchol sezony s rekordní dotací 14 milionů dolarů se letos poprvé uskuteční v čínském Šen-čenu. Hrát se bude od 27. října do 3. listopadu.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga