Kvitová na Masters končí ve skupině, Strýcová v deblu poprvé prohrála

  • 160
Během čtvrtečního programu Turnaje mistryň se představila čtveřice Češek. Petra Kvitová prohrála s Australankou Ashleigh Bartyovou 4:6, 2:6 a po třech porážkách končí ve skupině. Deblistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková prohrály a rovněž nepostupují. Barbora Strýcová a Sie Šu-wej poprvé na turnaji padly, i přes to jdou dál z prvního místa.

Byla pod velkým tlakem. Po dvou nezdarech musela Petra Kvitová bezpodmínečně zvítězit proti světové jedničce Ashleigh Bartyové, aby si udržela šanci na postup do semifinále.

Kvitová vs. Bartyová

Utkání jsme sledovali podrobně

Jenže česká tenistka neuspěla ani ve třetím utkání na turnaji.

Kvitová za jednu hodinu a třicet minut prohrála s Bartyovou 4:6 a 2:6 a její počínání na závěrečném turnaji sezony skončilo ve skupinové fázi.

Češka tak stejně jako loni na Turnaji mistryň nevyhrála ani jeden zápas a její série porážek na tomto podniku se protáhla na sedm duelů.

Kvitová do zápasu nevstoupila dobře. Údery se sice pokoušela trefovat s velkou razancí, jenže balony z její rakety často létaly do sítě nebo až za základní čáru.

Nedařilo se jí ani na servisu, během úvodního dějství zaznamenala tři dvojchyby, úspěšnost podání si držela jen těsně nad hranicí čtyřiceti procent.

Ashleigh Bartyová na Turnaji mistryň v Šen-čenu.
Petra Kvitová na Turnaji mistryň v Šen-čenu.
Ashleigh Bartyová na Turnaji mistryň v Šen-čenu.
Petra Kvitová na Turnaji mistryň v Šen-čenu.

Petra Kvitová a Ashleigh Bartyová na Turnaji mistryň v Šen-čenu.

To Bartyová hrála uvolněně, dobře se pohybovala, díky čemuž měla v delších výměnách často navrch. Několikrát si také pomohla dobře umístěným podáním.

Turnaj mistryň 2019

speciální příloha iDNES.cz

Australanka za stavu 3:2 brejkla svoji soupeřku a výhodu získaného gamu při servisu české tenistky udržela až do konce. První sadu vyhrála 6:4.

Po prohraném setu Kvitová jen bezmocně rozmáchla rukama a poté se na malou chvíli odebrala do útrob haly.

Ani vstup do druhé sady nejzkušenější tenistce na turnaji nevyšel. Bartyová ihned vzala Kvitové servis, poté ještě jednou a rázem vedla 4:0.

Češka ještě sice při svém servisu získala dvě hry, ale na víc se nezmohla a v druhém dějství padla 2:6.

Nizozemka Kiki Bertensová opouští kurt poté, co kvůli zdravotním potížím vzdala...
Švýcarka Belinda Bencicová se raduje během zápasu proti Nizozemce Kiki...

Společně s Bartyovou do semifinále postupuje Švýcarka Belinda Bencicová. Zápas mezi ní a Nizozemkou Kiki Bertensovou skončil předčasně, jelikož Bertensová kvůli zdravotním potížím krátce po prohraném prvním setu vzdala.

Deblistky Krejčíková se Siniakovou končí

Semifinále čtyřhry trojí české zastoupení mít nebude. Pár Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková nestačil na australsko-čínskou dvojici Samantha Stosurová, Čang Šuaj 3:6, 6:7 a do další fáze turnaje nepostoupil.

Krejčíková, Siniaková vs. Stosurová, Čang Šuaj

Podrobná online reportáž

Utkání loňské finalistky nezahájily dobře. Záhy přišly o svůj servis a jejich soupeřky šly do vedení 3:1. Češkám se nedařilo, balony nestíhaly, několikrát po prohraném fiftýnu jen kroutily hlavami.

Jejich protivnice excelovaly hlavně na returnu a první set australsko-čínský pár vyhrál 6:3. Když zklamané Češky dorazily na lavičku, trenér jim vyčítal: „Bojíte se. Nevěříte, že s nimi můžete hrát.“

Páteční program

9:00 Mertensová, Sabalenková (1-Belg./Běl.) - Babosová, Mladenovicová (3-Maď./Fr.), 11:30 Keninová (USA) - Svitolinová (8-Ukr.), 13:00 Karolína Plíšková (2-ČR) - Halepová (5-Rum.), 14:30 Čchan Jüng-žan, Čchan Chao-čching (5-Tchaj-wan) - Grönefeldová, Schuursová (8-Něm./Niz.).

Siniaková s Krejčíkovou přitvrdily při svých úderech, začaly mít navrch a svou převahu přetavily i v zisk gamů. Vedly 5:1, ve druhém dějství měly šest setbolů… Jenže ani jeden z nich neproměnily.

Stosurová s Čang Šuaj zápas srovnaly a o vítězkách druhého setu rozhodla zkrácená hra. I v ní měly Češky možnost sadu ukončit, jenže ji nevyužily. A když si jejich soupeřky vypracovaly mečbol, tvrdou smečí ho i proměnily.

Strýcová, Sie Šu-wej vs. Dabrowská, Sü I-fan

Podrobná online reportáž

Na závěr čtvrtečního programu se představily už jisté účastnice semifinále Barbora Strýcová a Sie Šu-wej. Česko-tchajwanský pár nestačil na kanadsko-čínskou dvojici Gabiela Dabrowská, Sü I-fan 6:2, 4:6, 9:11.

Strýcová se Sie Šu-wej jasně opanovaly první set. Do druhého však nevstoupily dobře, ztratily svůj servis a prohrávaly 1:4. Vývoj se jim sice podařilo srovnat, jenže v koncovce jim soupeřky znovu odskočily.

O vítězkách duelu tak rozhodoval super tiebreak. Ten nabídl dramatickou podívanou, na jejímž konci se z vítězství 11:9 radovala Dabrowská se Sü I-fan.

Tenisový Turnaj mistryň v Šen-čenu v Číně

tvrdý povrch, dotace 14 milionů dolarů

Dvouhra - Červená skupina:
Bartyová (1-Austr.) - Kvitová (6-ČR) 6:4, 6:2.
Bencicová (7-Švýc.) - Bertensová (Niz.) 7:5, 1:0 skreč.

Čtyřhra - Fialová skupina:
Stosurová, Čang Šuaj (7-Austr./Čína) - Krejčíková, Siniaková (6-ČR) 6:3, 7:6 (9:7).
Dabrowská, Sü I-fan (4-Kan./Čína) - Strýcová, Sie Šu-wej (2-ČR/Tchaj-wan) 2:6, 6:4, 11:9.

Tabulka Červené skupiny

Tým Z V P S B
1. Bartyová 3 2 1 5:3 2
2. Bencicová 3 2 1 5:3 2
3. Bertensová 2 1 1 2:3 1
4. Kvitová 3 0 3 2:6 0

Tabulka Fialové skupiny

Tým Z V P S B
1. Strýcová, Sie Šu-wej 3 2 1 5:4 2
2. Stosurová, Čang Šuaj 3 2 1 5:3 2
3. Krejčíková, Siniaková 3 1 2 3:4 1
4. Dabrowská, Sü I-fan 3 1 2 3:5 1

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga