Jannik Sinner se raduje z postupu do finále v Miami.

Jannik Sinner se raduje z postupu do finále v Miami. | foto: AP

Sinner a Hurkacz si zahrají v Miami první finále na turnaji Masters

  • 2
Po devatenáctiletém italském tenistovi Janniku Sinnerovi se stal dalším nečekaným finalistou turnaje v Miami Polák Hubert Hurkacz, který v semifinále porazil nasazenou čtyřku Rusa Andreje Rubljova 6:3, 6:4. V neděli bude 37. hráč světového žebříčku usilovat o nejcennější titul v kariéře.

Zatím hrál čtyřiadvacetiletý Hurkacz na okruhu ATP dvě finále a obě vyhrál. Letos v lednu už získal titul na jiném floridském turnaji v Delray Beach po vítězství nad Američanem Sebastianem Kordou.

Už ve čtvrtfinále polský tenista překvapil výhrou nad druhým nasazeným Řekem Stefanosem Tsitsipasem a odměnou mu bude i dosud nejvyšší umístění v žebříčku, v němž se posune minimálně na 27. příčku.

Se Sinnerem jsou kamarádi a dokonce debloví partneři, ale nastoupí proti sobě poprvé. „Bude to sranda. Jannik hraje tvrdě z forhendu i bekhendu, musím se snažit být pořád agresivní a podat svůj nejlepší výkon,“ řekl Hurkacz před svým prvním finálovým zápasem na turnaji Masters, který vynechaly největší hvězdy.

Sinner se Španělem Robertem Bautistou Agutem sice prohrál první set, ale nakonec zvítězil 5:7, 6:4 a 6:4.

Zahraje si o třetí titul v kariéře. Ve finále má zatím stoprocentní úspěšnost, když loni uspěl v Sofii a letos v Melbourne.

Do finále v Miami postoupil Sinner jako čtvrtý teenager v historii turnaje. Před ním se to povedlo bývalým světovým jedničkám Andremu Agassimu (1990) s Rafaelem Nadalem (2005) a aktuálnímu prvnímu hráči žebříčku Novaku Djokovičovi (2007).

Turnaj mužů a žen v Miami

tvrdý povrch

Muži (dotace 4 299 205 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Sinner (21-It.) - Bautista (7-Šp.) 5:7, 6:4, 6:4
Hurkacz (26-Pol.) - Rubljov (4-Rus.) 6:3, 6:4

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga