Petra Kvitová v dubnovém utkání Fed Cupu v Brně

Petra Kvitová v dubnovém utkání Fed Cupu v Brně | foto: Radek Miča, MAFRA

Tenistka Kvitová se z Paříže musela odhlásit. Znovu se ozval zraněný kotník

  • 6
Loni se stala černým koněm turnaje, když došla až do osmifinále. Letos však svůj senzační úspěch na druhém grandslamovém podniku sezony obhajovat nebude. Tenistka Petra Kvitová musela svou účast v Paříži odvolat. Důvod? Znovu se ozval kotník, který si podvrtla před dubnovým semifinále Fed Cupu. "Těšila jsem se, ale bolest se stupňovala," řekla Kvitová.

"Je mi to líto. Do Paříže jsem se těšila, ale nejde to," řekla Kvitová v rozhovoru pro iDNES.cz. Na vině je znovu pravý kotník, který si zranila před dubnovým semifinále Fed Cupu proti USA.

Do duelu přesto nastoupila, oba zápasy tehdy absolvovala se speciálním tejpem.

A pokračovala v léčení. Jenže na následných antukových turnajích v Estorilu a Madridu se stav zraněné nohy nelepšil. Naopak. "Brala jsem léky na zánět a vlastně i na bolest. Jenže po Madridu se to zhoršilo, kotník nevydržel," přiznala Kvitová.

Proto momentálně 48. hráčka světového žebříčku nechce dále riskovat a čtrnáct dní během konání Roland Garros raději věnuje důkladné léčbě. "Z turnaje jsem se odhlásila ve středu. Nemá cenu riskovat jeden grandslam. Radši si dám nohu do pořádku."

Devatenáctiletá tenistka se tak po roce nevrátí na místo svého dosud největšího grandslamového úspěchu. Turnaj si bude užívat jen u televize.

Loni se Kvitová v Paříži coby debutantka v hlavní soutěži grandslamového turnaje probila senzačně až do čtvrtého kola, kde až po boji vypadla s Estonkou Kanepiovou.
 
Během léčení bude jen posilovat. Doma ve Fulneku a také v Prostějově. Doufá, že za tři týdny bude už znovu stát na kurtu. "Ráda bych stihla Wimbledon," věří. "Ale ještě před tím jsem přihlášená na turnaj do Hertogenbosche," poodkryla své červnové plány.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga