Petra Kvitová podává v semifinále turnaje v Cincinnati.

Petra Kvitová podává v semifinále turnaje v Cincinnati. | foto: AP

Kvitová je pátá ve světovém žebříčku, nejvýše po téměř třech letech

  • 16
Tenistka Petra Kvitová je po semifinálové účasti na turnaji v Cincinnati pátá ve světovém žebříčku, což je její nejlepší umístění od října roku 2015. Světovými jedničkami jsou týden před startem US Open stále Španěl Rafael Nadal a Rumunka Simona Halepová.

Osmadvacetiletá Kvitová minulý týden prošla v Cincinnati mezi nejlepší čtyři a výrazně na tomto velkém turnaji v Ohiu vylepšila své loňské druhé kolo.

Českou jedničku vyřadila Nizozemka Kiki Bertensová, které následný triumf ve finále nad Halepovou vynesl v žebříčku posun ze sedmnácté na třináctou pozici.

Karolína Plíšková, jež byla loni touto dobou světovou jedničkou, zůstala po vyřazení v 2. kole v Cincinnati v pořadí WTA Tour osmá.

Žebříčkem ATP Tour stoupá bývalá světová jednička Novak Djokovič. Jednatřicetiletý Srb se po vleklých problémech s loktem vrátil do bývalé excelentní formy a po nedělním vítězství v Cincinnati je už šestý na světě.

Tenisové žebříčky

Švýcar Roger Federer, jehož porazil Djokovič v souboji o titul, ztrácí na druhém místě žebříčku téměř 3000 bodů na Nadala, jenž v Cincinnati nestartoval.

Nejlepší český tenista Tomáš Berdych, který od června nehraje kvůli problémům se zády, je aktuálně na 71. pozici. Jiří Veselý je 17 míst za ním.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga