TENISOVÉ LEGENDY. Andre Agassi a Steffi Grafová.

TENISOVÉ LEGENDY. Andre Agassi a Steffi Grafová. | foto: Profimedia.cz

Tenisové legendy Agassi a Grafová sehrají příští rok exhibici v Praze

  • 1
Legendární tenisté Andre Agassi a jeho manželka Steffi Grafová se příští rok v listopadu představí v Praze v rámci exhibice Advantage Tennis IV. Účast držitelů 30 grandslamových titulů ve dvouhře potvrdili na tiskové konferenci zástupci agentury Česká sportovní, která exhibice pořádá.

Čtyřicetiletý Agassi a o rok starší Grafová tak naváží na předchozí tři ročníky úspěšné akce, při níž se českým divákům představili například Ivan Lendl, Björn Borg, Stefan Edberg, Mats Wilander či Pete Sampras.

"Jednání vedeme od léta, další schůzku s jejich manažery budeme mít v březnu na turnaji v Miami," prozradila manažerka tenisových projektů Petra Píchalová Langrová.

Předpokládá se, že Agassi i jeho partnerka sehrají v 02 Areně každý dvouhru na jeden set s nejmenovaným soupeřem, na závěr je v plánu smíšená čtyřhra.

"Jejich soupeře zatím neprozradíme. S aktivními hráči je těžké dopředu plánovat a dohadovat. Spíš se budeme snažit získat někoho z bývalých hráčů," dodala Píchalová Langrová.

Proti americko-německému páru by se teoreticky mohli postavit Tomáš Berdych s přítelkyní Lucíí Šafářovou.

"S Agassim jsem hrál dvakrát, ani jednou jsem nevyhrál. Možná tohle bude šance, jak mu to vrátit," vtipkoval Berdych v telefonickém rozhovoru.

Agassi se naposledy v Česku představil v roce 1998, kdy vyhrál halový turnaj v Ostravě. Grafová zde hrála pouze v roce 1986 v rámci Poháru federace na Štvanici. Manželé jsou od roku 2001 a mají dvě děti.

Exhibice Advantage Tennis pořádá agentura Česká sportovní od roku 2008. "I kdyby Agassi s Grafovou nepřijeli, tak exhibici chceme mít v lukrativním složení. Máme pocit, že lidem se takové akce líbí," dodala Píchalová Langrová.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga