Radek Štěpánek (vlevo) a Leander Paes s trofejí pro vítěze čtyřhry na US Open.

Radek Štěpánek (vlevo) a Leander Paes s trofejí pro vítěze čtyřhry na US Open. | foto: AP

Štěpánek má další hvězdu pro svou rozlučku: Pro bráchu Radka cokoliv

  • 3
New York (Od našeho zpravodaje) - Indický sportovní idol Leander Paes mluví o Radku Štěpánkovi jako o svém bratrovi. Pojí ho s ním řada ukořistěných deblových trofejí, smysl pro humor i­ mnoho příhod. Také proto Paes neodmítl Štěpánkovu pozvánku na jeho říjnovou rozlučku v­ pražské O2 areně.

Ti dva spolu právě před pěti lety ovládli tenisové US Open, na němž pětačtyřicetiletý rodák z Kalkaty ještě letos nastoupil ve čtyřhře. O Štěpánkovi i jeho slavnosti mluvil s českými reportéry nadšeně a rozverně.

Djokovič: Radek bude jako nindža

„Už se nemůžu dočkat. Radek má velké srdce. Je upřímný. Pro lidi, na kterých mu záleží, udělá všechno,“ řekl Paes. „Myslím, že my dva jsme spolu lidem předváděli kouzla. Rád se s­ ním znovu postavím na stejnou stranu sítě.“

Účast na exhibici, jež se koná 18. října, už potvrdil Srb Novak Djokovič. Další hosty představí Štěpánek později. Paese přemlouvat nemusel.

„Když se mě ptal, přišlo slušné: Mohl bys..? Co myslíš…? Já jsem jenom vypálil: Kdy a kde?“ vylíčil konverzaci Ind.

Od Štěpánka má zprávy, že lístky rychle mizí. Nabídl mu přesun akce do Indie: „Máme tam jeden stadion pro sto tisíc lidí!“ Spolu probírají též, jak své vystoupení pojmou. „Budeme hrát s nasazením a zároveň chceme diváky bavit,“ tvrdí Paes

.Z osmi svých grandslamových titulů v deblu jich pět získal s českými parťáky - jeden s Martinem Dammem, dva s Lukášem Dlouhým a dva se Štěpánkem. „Kdybych zažádal o české občanství, tak myslím, že ho dostanu,“ prohlásil zvesela.

„Fanoušci se mají na co těšit,“ vzkázal Štěpánek z Prahy. „S Leandrem se rozhodně nebudou nudit.“


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga