Argentinec Juan Martín del Potro v akci při semifinále US Open.

Argentinec Juan Martín del Potro v akci při semifinále US Open. | foto: AP

Del Potro se zotavuje a na Laver Cupu nebude, nahradí ho Tiafoe

  • 20
Na nedávném US Open se Juan Martín del Potro blýskl jízdou do semifinále, během níž vyřadil i Rogera Federera. V Praze na Laver Cupu se však oproti původním plánům nepotkají. Argentinský tenista není po newyorském tažení ještě zcela fit. „Moc mě to mrzí, ale prvního ročníku Laver Cupu se nezúčastním,“ ohlásil. Nahradí ho 19letý Frances Tiafoe.

Del Potro se i během US Open potýkal se zdravotními problémy, musel vydřít pětisetovou výhru nad Dominikem Thiemem. Oblíbenec fanoušků, který se na kurty složitě vracel po operacích zápěstí, padl nakonec až v semifinále s budoucím vítězem Rafaelem Nadalem, ovšem náročný turnaj na něm zanechal následky.

„Bohužel nejsem zcela zdravý. Potřebuju víc času, aby se mé tělo plně zotavilo, nejsem připravený hrát na sto procent,“ uvedl 28letý Argentinec v tiskové zprávě. „Bylo pro mě ctí, že mě vybrali, abych se této události zúčastnil, a jsem si jistý, že bude mít velký úspěch.“

Frances Tiafoe

Jeho náhradník Tiafoe (72. hráč světa) patří k největším americkým nadějím budoucnosti. Letos se blýskl třeba výhrou nad Zverevem v Cincinnati, na turnaji v Houstonu si zase spolu s Brownem zahrál finále čtyřhry.

Teď se představí v týmu Světa po boku dalších tří Američanů (Jack Sock, John Isner a Sam Querrey), Australana Nicka Kyrgiose a Kanaďana Denise Shapovalova.

Jejich soupeři bude o víkendu výběr Evropy, který tvoří Švýcar Roger Federer, Španěl Rafael Nadal, Němec Saša Zverev, Chorvat Marin Čilič, Rakušan Dominic Thiem a Čech Tomáš Berdych. 

Všechny hvězdy mohou fanoušci vidět ve středu ve 13 hodin na Staroměstském náměstí.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga