Barbora Strýcová v semifinále Wimbledonu.

Barbora Strýcová v semifinále Wimbledonu. | foto: AP

Strýcová se po životní sezoně loučí s trenérem Kotyzou

  • 4
Tenistka Barbora Strýcová ukončila po úspěšné sezoně spolupráci s trenérem Davidem Kotyzou, s nímž se připravovala poslední dva roky. Světová jednička ve čtyřhře to oznámila na instagramu, na rozchodu se dohodli po Turnaji mistryň v Šen-čenu.

„David je jeden z nejlepších trenérů v Česku, a protože se můj tenisový důchod přibližuje, přišlo mi trošku sobecký ho držet u sebe za každou cenu,“ napsala třiatřicetiletá Strýcová o trenérovi, jenž v minulosti dovedl mezi elitu Petru Kvitovou a spolupracoval i s Karolínou Plíškovou či Caroline Wozniackou z Dánska.

David Kotyza

Strýcová má za sebou životní sezonu, v níž mimo jiné získala s tchajwanskou partnerkou Sie Šu-wej wimbledonský titul ve čtyřhře a ve dvouhře si v All England Clubu zahrála semifinále. Rok zakončila porážkou v deblovém finále na Turnaji mistryň.

„S Davidem jsme si před dvěma lety stanovili cíle. Říkala jsem tomu spíše ‚reálné tenisové sny‘. A i když je samozřejmě vždycky prostor, aby bylo lépe, všechny velké cíle, kterých jsem pod Davidovým vedením chtěla dosáhnout, se povedly. Třeba letos jsme vše směřovali k Wimbledonu a byl to můj nejkrásnější turnaj v životě,“ napsala Strýcová.

„Davide, díky za tvrdou práci, za všechny rady a za tvoji trpělivost. Byla to jízda, bylo to nahoru a dolů a bylo to skvělý!“ poděkovala.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga