OPOJENÍ Z VÍTĚZSTVÍ. Rafael Nadal po vítězství na turnaji v Indian Wells

OPOJENÍ Z VÍTĚZSTVÍ. Rafael Nadal po vítězství na turnaji v Indian Wells | foto: Reuters

Rozjetého Nadala nezastavil na betonu v Indian Wells nikdo

  • 22
Rafael Nadal vyslal do světa vzkaz: Se mnou musíte pořád počítat. Španělský tenista přemohl zdravotní trable a na turnaji v Indian Wells i všechny soupeře. Ve finále udolal Juana Martína del Potra z Argentiny 4:6, 6:3, 6:4, po dlouhé pauze zaviněné zraněním kolena vyhrál sedmnáctý zápas z osmnácti a po dvou letošních antukových triumfech slaví další na americkém betonu.

"Je to velmi emotivní vítězství. Za posledních sedm měsíců se toho hodně přihodilo, takže stát tady s pohárem v ruce je opravdu úžasné. Porazil jsem tu tři hráče ze světové desítky, měl jsem neuvěřitelnou formu," lebedil si Nadal.

S přemožitelem světové jedničky Srba Novaka Djokoviče Del Potrem prohrál první set, ale zápas otočil. V jedenáctém vzájemném duelu bývalého vítěze US Open poosmé porazil, když po dvou a půl hodinách proměnil čtvrtý mečbol.

Masters v Indian Wells ovládl Nadal už potřetí po letech 2007 a 2009. Semifinálový přemožitel Tomáše Berdycha získal celkově 53. titul na okruhu ATP, v sérii prestižních turnajů Masters je to jeho 22. trofej.

O jednu tak předčil na prvním místě historických tabulek Švýcara Rogera Federera, kterého shodou okolností vyřadil ve čtvrtfinále. Další Masters se hraje od středy v Miami, Nadal i Federer se však z turnaje odhlásili.

Úspěch ve finále znamenal pro Nadala navíc jubilejní 600. vítězství v kariéře. V této sezoně, do níž vstoupil po mnohaměsíční pauze způsobené potížemi s kolenem, získal už třetí titul po úspěších na antuce v Sao Paulu a Acapulku, navíc byl ve finále ve Viňa del Mar.

Turnaj mužů a žen v Indian Wells

- dotace mužského turnaje: 5 030 408 dolarů

Dvouhra - finále:
Nadal (5-Šp.) - Del Potro (7-Arg.) 4:6, 6:3, 6:4

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga