Rumunská tenistka Simona Halepová ve finále Prague Open.

Rumunská tenistka Simona Halepová ve finále Prague Open. | foto: TK SPARTA PRAHA/Pavel Lebeda

Nejedu, oznámily další tenistky. US Open vynechá Halepová i Bencicová

  • 35
Druhá hráčka světového tenisového žebříčku Simona Halepová nebude hrát na letošním US Open, čerstvá vítězka turnaje z Prahy se z newyorského grandslamu odhlásila kvůli obavám z koronaviru. Stejné rozhodnutí oznámila i světová osmička Belinda Bencicová.

„Po zvážení všech faktorů a vzhledem k mimořádným podmínkám, v nichž nyní žijeme, jsem se rozhodla necestovat do New Yorku na US Open,“ uvedla úřadující wimbledonská šampionka Halepová na sociálních sítích. „Vždycky jsem tvrdila, že se budu rozhodovat v první řadě s ohledem na své zdraví, a proto dám přednost tomu, abych zůstala a trénovala v Evropě,“ dodala.

Z elitní desítky žebříčku WTA už tak účast na US Open zrušilo šest hráček. Před Halepovou se omluvily světová jednička Ashleigh Bartyová, Elina Svitolinová (5), obhájkyně titulu Bianca Andreescuová (6), Kiki Bertensová (7) a Belinda Bencicová (8). Nejlepší Češka, světová trojka Karolína Plíšková, plánuje v zámoří hrát.

Z loňských semifinalistek tak mezi přihlášenými zbyla jen šestinásobná vítězka newyorského grandslamu Serena Williamsová.

Švýcarka Bencicová své rozhodnutí oznámila na twitteru. „Rozhodla jsem se vynechat americkou zastávku v New Yorku a vrátím se na okruh v září v Římě,“ napsala tenistka se slovenskými kořeny, která se v Česku zapojila do exhibiční série Tipsport Elite Trophy. Plánovanou účast na podniku WTA v Praze ale zrušila.

Na rozdíl od jiných hráček neuvádí výslovně jako důvod obavy z nákazy koronavirem. „Těším se, že se do New Yorku vrátím příští rok, a přeji hodně štěstí každému, kdo tam bude v příštích týdnech hrát,“ doplnila.

Grandslamovému US Open bude na kurtech ve Flushing Meadows předcházet náhrada za turnaj v Cincinnati.

V zámoří se turnaje uskuteční bez diváků za přísných bezpečnostních opatření, která mají minimalizovat riziko nákazy koronavirem.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga