Roger Federer

Roger Federer | foto: Reuters

Federer je bez bolesti a vrátit na kurty se chce na Australian Open

  • 8
Po druhé operaci kolena slavný švýcarský tenista Roger Federer už necítí bolesti a věří, že se vrátí na kurty na Australian Open. Právě lednový grandslam byl v této sezoně jeho jediným turnajem. Po únorovém zákroku se v červnu podrobil další artroskopii a od té doby rehabilituje.

„Jsem na správné cestě. Dvě hodiny na kurtu s raketou teď ještě nemůžu být, ale už nemám bolesti. Další operace není potřeba,“ řekl devětatřicetiletý vítěz dvaceti grandslamů a bývalý dlouholetý lídr světového žebříčku.

Po únorovém prvním zákroku s pravým kolenem se chtěl Federer vrátit před Wimbledonem, ten i další turnaje ale byly kvůli pandemii koronaviru zrušeny. Kvůli problémům při rehabilitaci proto šel na další artroskopický zákrok a oznámil, že letos už hrát nebude.

„Jde to dobře, ale nemá cenu vyvíjet na sebe nějaký tlak. Na turnaje se vrátím, až budu stoprocentně fit. V současné době to vypadá, že to bude na Australian Open,“ dodal jeden z nejlepších tenistů historie v rozhovoru pro časopis Schweizer Illustrierte.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga