Eugenie Bouchardová ve třetím kole Australian Open.

Eugenie Bouchardová ve třetím kole Australian Open. | foto: Reuters

Halepová se chystá, Bouchardová už je v Praze. Čeká na výsledky testu

  • 3
Přílet do Prahy, transfer do hotelu a pak test na covid-19. Až po negativním výsledku bude moci kanadská tenisová celebrita Eugenie Bouchardová začít plnit roli jedné z nejatraktivnějších účastnic turnaje WTA, který se chystá na antukových kurtech Sparty. Stejný režim jako někdejší wimbledonskou finalistku čeká i další účastnice Prague Open.

Ve Stromovce finišují přípravy na akci s dotací 225 500 dolarů. Uskuteční se bez fanoušků a bude pro hráčky druhou po koronavirové pauze. Organizátoři se proto řídí manuálem organizace WTA Tour - například po areálu rozmisťují dezinfekční stojany a připravují oddělené šatny, v nichž jsou omezené počty.

„Hráčky po příletu podstoupí ve speciálně vyhrazené sekci v hotelu covid test a odcházejí na pokoj, který nesmí opustit, dokud není znám výsledek. V momentu, kdy je negativní, můžou začít fungovat,“ popisoval ředitel turnaje David Trunda.

S Bouchardovou, která v Praze startuje na divokou kartu, přiletěly do Česka i další tenistky, převážně hráčky kvalifikace. 

Stále se počítá s účastí světové dvojky Simony Halepové z Rumunska. „Měla by přiletět koncem týdne, jsme v kontaktu s její manažerkou,“ podotkl Trunda.

Z domácích hráček se do hlavní soutěže dostaly loňská finalistka Roland Garros Markéta Vondroušová, Karolína Muchová, Barbora Strýcová a Kateřina Siniaková. Šanci má v případě odhlášení některých tenistek i Kristýna Plíšková.

Halepová se bojí a v Palermu hrát odmítá. Jsme naštvaní, reagují organizátoři

„Konečně po dlouhé době vletíme na kurty. Bude to bohužel bez diváků, tak nás sledujte na sociálních sítí a u televize,“ vzkázala Strýcová na instagramu turnaje.

Konečné obsazení i udělení zbylých divokých karet bude známo v pátek, den před sobotním losem. „Vše bude závislé na nařízeních, která vydávají zdravotnické autority české i v zemích, odkud hráčky přilétají,“ upozornil Trunda.

Pražští organizátoři jsou ve spojení s pořadateli v Palermu, kde se v tomto týdnu hraje první turnaj po pauze a řídí se pravidly WTA. „Vše tam probíhá bez problémů, což je pro nás a následující turnaje dobrá zpráva,“ oddechl si Trunda.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga