Petra Kvitová zajistila postup do semifinále Fed Cupu.

Petra Kvitová zajistila postup do semifinále Fed Cupu. | foto:  Michal Šula, MAFRA

Překvapivý dvojboj Kvitové. Jsem strašně spokojená, řekla

  • 12
Návrat královny. A v jakém stylu! Tenistka Petra Kvitová přesně po 14 měsících naskočila zpět do Fed Cupu. Po nevynucené pauze se výrazně podepsala na postupu do semifinále přes Švýcarky. „Takhle jsem si to určitě nepředstavovala,“ vyprávěla spokojeně.

Do tréninkového procesu se zapojila až ve středu. I z toho důvodu během celého týdne přemítala: „Musím být hlavně připravená na fandění. Dvouhru hrát nejspíš nebudu.“

Omyl!

Páteční náhlé onemocnění Karolíny Plíškové katapultovalo Petru Kvitovou do role české jedničky. Leč pětinásobná vítězka Fed Cupu vypadla na grandslamu v Austrálii už v prvním kole, do Evropy si přivezla výtečnou formu - týden před 1. kolem proti Švýcarkám ovládla turnaj v Petrohradu. Především aktuální rozpoložení hrálo v její prospěch.

Zatímco nemocná Plíšková, světová pětka žebříčku WTA, smutnila, že se nepředstaví českým fanouškům, Kvitová se role týmové jedničky zhostila na výbornou.

Před vyprodanou pražskou halou ukočírovala v třísetové řeži s Viktorijí Golubicovou vlastní emoce. Vítězstvím a prvním bodem vytvořila vynikající pozici pro Barboru Strýcovou.

Česká bojovnice Kvitovou následně proti Belindě Bencicové napodobila. A tíha rozhodujícího bodu opět ležela na dvojnásobné wimbledonské vítězce.

HRDINKA. Petra Kvitová (uprsotřed) získala pro Česko dva body v 1. kole Fed...
VÍTĚZSTVÍ. Petra Kvitová zajistila Češkám v 1. kole Fed Cupu proti Švýcarsku...
Petra Kvitová bojuje v nedělní dvouhře 1. kola Fed Cupu proti Švýcarsku.

„Ustála jsem to hlavně nervama. Jsem strašně spokojená,“ říkala už po třetí české výhře a jistém postupu. „Nemyslela jsem si, že budu zastupovat Káju a že budu hrát dva zápasy. Dopadlo to nad očekávaní. Holky měly výbornou formu,“ doplnila.

Z tria Plíšková, Strýcová i Šafářová sice každá na Australian Open odehrála více zápasů, aktuální formu před těžkým duelem se Švýcarskem však měla nejlepší Kvitová. I proto na ni kapitán Pála neváhal ukázat.

Fed Cup, neděle

Podrobné zpravodajství

„Asi mi pomohl ten Petrohrad,“ usmála se 27letá tenistka, jež nedělní výhrou přidala už sedmé vítězství v řadě. „Takovou šňůru jsem dlouho neměla,“ přemítala v paměti.

Oddych ale aktuálně 21. hráčka světa neplánuje. Už začátkem týdne se přesune do katarského Dauhá. „Nepřemýšlela jsem, že bych se odepisovala z turnajů,“ popsala.

Vždyť k tomu ani není důvod. Formu má totiž Kvitová výtečnou.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga