BRATRSKÝ RITUÁL. Mike (vlevo) a Bob Bryanovi slaví triumf ve čtyřhře na turnaji...

BRATRSKÝ RITUÁL. Mike (vlevo) a Bob Bryanovi slaví triumf ve čtyřhře na turnaji v Monte Carlu. | foto: AP

Ale vy to nedělejte. Oslavy bratrů Bryanových jsou rizikové

  • 3
Americká tenisová asociace USTA v doporučeních pro návrat k tenisu vyzvala amatéry, aby se nepokoušeli napodobovat slavné naskočení hrudí dvojčat Bryanových. I to totiž představuje přílišný sociální kontakt, jemuž je vhodné se v době koronavirové pandemie vyhnout.

I když jsou všechny akce USTA zastavené minimálně do 31. května, vydala americká asociace doporučení pro rekreační hráče už nyní. Vzhledem k různému vývoji pandemie v amerických státech se totiž asociace domnívá, že v některých oblastech USA místní úřady umožní amatérům hrát tenis dříve než jinde.

Jedním z doporučení je stále si udržovat odstup od ostatních lidí alespoň dva metry. Proto by se měli tenisté raději vyhnout čtyřhře, protože „by mohla vést k náhodnému kontaktu a nežádané blízkosti.“

„A když už budete čtyřhru hrát, vyhněte se kontaktu, žádná skákání na hruď jako bratři Bryanové a žádné šeptání do ucha při plánování taktiky,“ radí USTA.

Bratři Bryanové učí, jak dělat to, co nedělat:

Američtí bratři Bob a Mike Bryanové získali společně rekordních 118 deblových titulů, z toho 16 nejprestižnějších grandslamových. Jejich chest bump po vyhraných výměnách či zápasech je proslavil téměř stejně jako jejich výsledky. 

Kariéru chtěla brzy dvaačtyřicetiletá dvojčata ukončit po letošním US Open, jež má v New Yorku začít 31. srpna. Profesionální tenisová sezona je kvůli šíření nemoci covid-19 zastavena od začátku března minimálně do poloviny července.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga