OBRAZEM: Wimbledon opět navštívila šlechta. Skutečná i tenisová

  • 9
Pozor, koncentrace celebrit ve Wimbledonu se opět o něco zvýšila. Podruhé v letošním ročníku shlédl utkání na travnatém povrchu královský pár. Po návštěvě prince Charlese a jeho manželky Camilly v minulém týdnu zavítali ve středu do hlediště nejslavnějšího tenisového turnaje planety princ William a jeho manželka Catherine, vévodkyně z Cambridge.

Zajímavé, že oba královské páry - britský následník a jeho syn s manželkami - zavítaly do wimbledonského areálu v den, kdy na centrálním dvorci předváděl své umění držitel šestnácti grandslamových triumfů Roger Federer. A pokaždé se předvedl ve vynikajícím světle, ve středečním čtvrtfinále exceloval v souboji s Rusem Michailem Južným.

Princ William a jeho manželka Catherine však nejsou ve středu ve Wimbledonu jedinou šlechtou - jen kousek od nich do lože usedl celebritní tenisový pár Andre Agassi a jeho choť Steffi Grafová, wimbledonský šampion z roku 1992 a jeho manželka, která na londýnské trávě triumfovala sedmkrát.

Čtvrtfinále si nenechal ujít ani fenomenální tenista let minulých Rod Laver, australský finalista WImbledonu z roku 2003 Mark Philipoussis nebo bývalá skvělá americká tenistka Pam Shriverová, která právě 4. července oslavila padesáté narozeniny.

William a jeho manželka Catherine zavítali do Wimbledonu druhý rok po sobě, zápasy třetího grandslamového turnaje shlédli také v loňském roce. A kdo ví, jestli byla jejich návštěva vysloveně tenisová. William totiž vedl dlouhou debatu také s trenérem anglické fotbalové reprezentace Royem Hodgsonem. Že by rozebírali nedávný evropský šampionát?


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga