Ivo Minář se zdraví se svými týmovými kolegy poté, co českému výběru přinesl první bod ve čtvrtfinále Davis Cupu v Chile | foto: Karel Tejkal, Facebook - Czech Davis Cup Team

Nevěřil jsem, že to bude tak snadné, komentoval Minář zisk úvodního bodu

  • 0
Před týdnem touhle dobou se chystal na bundesligu do Německa. A ani ve snu ho nenapadlo, že o sedm dní později otevře skóre daviscupového čtvrtfinále proti Chile. Ivo Minář ale svůj návrat do týmu zvládl skvěle a coby dvojka českého výběru vyprášil chilskou jedničku Nicolase Massua 6:0, 6:2 a 6:3.

Za poslední rok se jeho kariéra otočila úplně naruby. Nejprve byl za užití nedovolených látek potrestán zákazem činnosti na osm měsíců. Vypadl z první stovky, do níž se drápe zpět z momentálně 247. místa.

Ale znovu hraje Davis Cup. A výborně. Massuovi (101. tenistovi žebříčku) nepovolil téměř nic a olympijskému šampionovi z Atén 2004 nadělil v úvodní sadě dokonce kanára.

"Vůbec jsem nevěřil, že to půjde tak snadno," řekl na Facebooku českého týmu po své premiérové výhře ve slavné soutěži. "Jakmile jsem ho poprvé brejknul, tak to celé ze mě spadlo," komentoval počáteční mírnou nervozitu. A začal hrát svou hru. "Najednou druhý brejk, třetí a 6:0," popisoval.

Ivo Minář

Ivo Minář

Nicolas Massu

Nicolas Massu

Massu sice od druhé sady přidal, ale na českého tenistu to prostě nestačilo. "Pořád jsem si říkal, že to přeci nemůže jít takhle snadno až do konce. Prohrál jsem jen pět gamů, jsem moc šťastný."

V zápase se pražský rodák mohl opřít o svůj servis. Ani jednou nenabídl soupeři brejkbol, navíc neudělal ani jednu dvojchybu.

"Na servisu jsem nejvíc zapracoval. Opírám se o něj, dělám hodně bodů z prvního podání. Mám z něj tlak, míče vyhrávám snadněji a nemusím se tak trápit ze základní čáry."

Víc mu seděl i kurt, který před dvěma dny totálně zničil déšť a následný mráz. Na rozdíl od Massua, který se několikrát nad kvalitou dvorce rozčiloval, byl Minář úplně klidný. "Dvakrát nebo třikrát to skočilo špatně. Ale jinak to bylo docela solidní."

V hledišti oproti původním předpokladům byla jen hrstka diváků včetně zhruba dvaceti s českými vlajkami. O bouřlivé atmosféře nemohla být ani řeč. "Bylo to v pohodě. Horší by bylo, kdyby tu bylo těch šest a půl tisíce. To byla naše výhoda. Oni to domácí prostředí příliš nevyužili," uzavřel.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga