Martina Hingisová

Martina Hingisová se raduje z postupu do semifinále. | foto: Reuters

Navrátilová a Hingisová už jsou ve finále

  • 1
Montreal, Cincinatti - Dvěma tenisovým legendám s českými kořeny Martině Hingisové a Martině Navrátilové se na turnaji v Montrealu daří. Švýcarská hráčka Hingisová porazila ve dvouhře nejprve Světlanu Kuzněcovovou z Ruska a poté jí vzdala Anna Čakvetadzeová. Už je ve finále. Američanka Navrátilová je si zahraje o titul ve čtyřhře.

Devětačtyřicetiletá Navrátilová se svou spoluhráčkou vyřadily nejprve ve čtvrtfinále první nasazený pár Jen C', Čeng Ťie z Číny ve třech setech. Stejnou koncovku měl zápas, v němž česko-italská dvojice Květa Peschkeová, Franesca Schiavoneová prohrála s Marion Bartoliovou z Francie a Shahar Peerovou z Izraele. Poražené v posledním setu utržily "kanára".

Navrátilová s Petrovovou poté úspěšně zvládly i semifinálovou bitvu proti francouzsko-izraelskému páru Bartoliová, Peerová a po dvou vítězných setech v poměru 6:3 se mohou těšit na nedělní finále. Rodačka z Řevnic u Prahy tak bude v Montrealu útočit na svůj 175. titul ve čtyřhře.

Hingisová, která se po vyřazení nejvýše nasazených hráček stala největší adeptkou na triumf v turnaji, si odklidila poslední vážnou soupeřku. Bývalá světová jednička si svůj výkon nemohla vynachválit. "Byl to jeden z mých nejlepších zápasů v sezoně," řekla Hingisová, která se na začátku roku vrátila na kurty po dlouhé dobrovolné odmlce.

Hingisová se poté v semifinále utkala s Annou Čakvetadzeovou, v prvním setu ji porazila 6:3 a v druhé sadě ruská tenistka za stavu 1:3 vzdala.

Dvouhra - čtvrtfinále:
Hingisová (Švýc.) - Kuzněcovová (4-Rus.) 7:6 (7:4), 6:3
Dvouhra - semifinále:
Hingisová (7-Švýc.) - Čakvetadzeová (Rus.) 6:3, 3:1 skreč.
Čtyřhra - čvtrtfinále:
M. Navrátilová, Petrovová (USA/Rus.) - Jen C', Čeng Ťie (1-Čína) 6:4, 3:6, 6:4
Bartoliová, Peerová (Fr./Izr.) - Peschkeová, Schiavoneová (3-ČR/It.) 6:2, 3:6, 6:0
Čtyřhra - semifinále:
Navrátilová, Petrovová (USA/Rus.) - Bartoliová, Peerová (Fr./Izr.) 6:3, 6:3

CINCINATTI

Překvapení tenisového turnaje série Masters v Cincinatti jménem Andy Murray skončilo. Senzační přemožitel světové jedničky Rogera Federera prohrál ve čtvrtfinále s Američanem Andy Roddickem ve dvou setech. Murray odvrátil čtyři mečboly, ale na víc už nestačil.

Roddick tak Skotovi oplatil dvě porážky z nedávných turnajů, jedna z nich přišla na Wimbledonu. Murray přiznal, že ztratil vítěznou mentalitu. "Nešel jsem do toho zápasu s tím, že vyhraju," řekl. Před zápasem mu nebylo dobře a dokonce zvažoval, že nenastoupí.

"Přemýšlel jsem o tom, když jsem se probudil i půl hodiny před zápasem, ale pak jsem si řekl, že hodinu s ním vydržím bojovat," líčil po svém čtrnáctém zápase během sedmnácti dnů.

Prvním finalistou turnaje se poté stal španělský tenista Juan Carlos Ferrero. Někdejší první hráč světa porazil v semifinále svého krajana Tommyho Robreda ve dvou setech hladce 6:3, 6:4 a potvrdil, že je po předchozím cenném vítězství nad dalším Španělem Rafaelem Nadalem ve skvělé formě.

Ferrero sice hned na začátku utkání s Robredem ztratil svoje podání, ale vzápětí svoji chybu napravil a sebral servis i soupeři, kterému se to na turnaji stalo vůbec poprvé. Pak na kurtu Ferrero dominoval a Robreda možná limitovalo i zranění třísel.

Dvouhra - čtvrtfinále:
Roddick (9-USA) - Murray (Brit.) 6:3, 6:4
González (13-Chile) - Ferrer (10-Šp.) 6:2, 6:4.
Dvouhra - semifinále:
Ferrero (Šp.) - Robredo (7-Šp.) 6:3, 6:4.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga