Petra Kvitová

Petra Kvitová | foto: Radek Miča, MAFRA

Na Ostravsku se rodí dobří tenisti, potvrdila čtenářům Petra Kvitová

  • 3
Na rozdíl od dalších českých tenistek schází Petra Kvitová na ECM Prague Open. Do antukového turnaje na Štvanici se ani nehlásila. Namísto toho odjela do slovenských velehor, aby zapracovala na kondici. Mezitím si ale našla čas a odpověděla čtenářům iDNES.cz v on-line rozhovoru.

"Na turnaj v Praze jsem se nepřihlašovala vůbec, takže bylo jasné už před Wimbledonem, že ho hrát nebudu. Nezapadal nám do turnajového programu, protože se momentálně připravuji na tvrdé povrchy, které mi sedí a mám je raději než antuku," vysvětlila Kvitová fandům, kteří ji na Štvanici postrádají.

"Určitě je mi svým způsobem líto, že tam nehraji, protože je to poslední ročník. Ale doufám, že mě zastoupí jiné české holky," dodala.

Příští týden pak dvacetiletá Češka zamíří do slovinské Portorože. "Momentálně zůstávám na turnaje v Evropě a poté budu hrát turnaje v Americe, což bude Montreal, New Haven a US Open. Asii jsme ještě neprobírali, ale asi Tokio i Peking bych ráda hrála," popsala Kvitová svůj další program.

petra kvitová odpovídala čtenářům

Wimbledonská semifinalistka odpovídala na dotazy čtenářů iDNES.cz. Její odpovědi najdete ZDE.

Vysněný výsledek či žebříčkové umístění pro druhou polovinu roku ale nemá. "Chci hlavně zdokonalovat svůj tenis a pak výsledky přijdou, určitě bych nechtěla, aby můj nejlepší žebříček byl 29. místo, říká aktuální česká jednička sympaticky.

"A co se týče turnaje v Dauhá, tak to je hodně vzdálené, ale nebudu říkat, že se o to nepokusím," tvrdí o setkání osmi nejlepších žen světa.

Mnozí ze čtenářů se ptali i na životní zápas Kvitové. Tedy semifinále Wimbledonu proti světové jedničce a budoucí vítězce Sereně Williamsové. Mladá Češka přitom vedla 4:2 v prvním setu...

Co se jí v těch momentech honilo hlavou? "Ani nevím. Asi jen abych ten určitý míček zahrála dobře a vyhrála ho, bohužel ona v tom gamu zahrála asi lépe."¨

Česká tenistka Petra Kvitová sedí mezi žlutými míčky.

Přesto se postup do semifinále neobešel bez dalších poct. Petra Kvitová vstoupila do wimbledonského klubu "Last Four". "Taky jsem o něm letos slyšela poprvé. Ale nijak jsem to neřešila, ani se neptala na podrobnosti. Takže vlastně o tom nic nevím," komentuje toto ocenění Kvitová.

Rodačce z Fulneku také nezbylo než uznat, že: "na Ostravsku se rodí dobří tenisti." Potvrdila tím domněnku čtenáře "Novojičíňáka", který si povšiml, že Tomáš Berdych pochází z Valašského Meziříčí. Radek Štěpánek je z Karviné a legenda legend, Ivan Lendl, se narodila v Ostravě.

A co prozradila Petra Kvitová ze svého soukromí? Třeba že je fanynkou fotbalové Chelsea. Dres anglického mistra jí prý dokonce občas slouží namísto pyžama.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga