Markéta Vondroušová na turnaji ve Stuttgartu

Markéta Vondroušová na turnaji ve Stuttgartu | foto: Reuters

Vondroušová opět změnila kouče, od Bartůňkové k ní zamířil Mertl

  • 1
Tenistka Markéta Vondroušová má nového trenéra. Patnáctiletá Nikola Bartůňková na turnaji v Praze uvedla, že od ní k předloňské finalistce Roland Garros odešel Jan Mertl. Bartůňkovou nově vede Jan Hernych, do loňska kouč Vondroušové.

„S Honzou Mertlem byl ten rozchod hodně nečekaný. Opravdu to byl pro mě velký šok,“ uvedla Bartůňková v tiskové zprávě turnaje ITF na Štvanici, v kterém skončila v 1. kole.

Bartůňková se dohodla na spolupráci s Hernychem, který v roce 2019 slavil s jednadvacátou hráčkou světa Vondroušovou postup do finále antukového grandslamu. „V mých očích má opravdu velký potenciál. Uvidíme, jak budeme pracovat,“ řekl Hernych o Bartůňkové.

Vondroušová po listopadovém rozchodu s Hernychem spolupracovala půl roku s Liborem Salabou. Mertl, někdejší 163. hráč dvouhry žebříčku ATP, před Bartůňkovou vedl dva roky Jonáše Forejtka a pomohl mu k juniorskému titulu z US Open.

Vondroušová vedle Mertla dlouhodobě využívá služeb Jiřího Hřebce, který ale necestuje na turnaje a připravuje se s levou rukou hrající tenistkou v Praze na Štvanici.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga