Markéta Vondroušová zkouší kraťas ve finále Roland Garros.

Markéta Vondroušová zkouší kraťas ve finále Roland Garros. | foto: AP

Vondroušová má zánět v zápěstí. Srpnový turnaj v Torontu snad stihne

  • 2
Tenistka Markéta Vondroušová má zánět v zápěstí a čeká ji tréninková pauza. Problémy odhalilo vyšetření v Praze, které finalistka Roland Garros podstoupila po vyřazení v 1. kole Wimbledonu. Plánovaný turnaj v Torontu na začátku srpna by ale měla po rehabilitaci stihnout.

„Z důvodu přetížení hrací ruky během antukové sezony, která vyústila na Roland Garros, nastal zánětlivý syndrom v zápěstí. Ten se naplno rozjel při přechodu na trávu a jiné, těžší míče,“ vysvětlil na facebooku české tenistky lékař Vlastimil Voráček.

Vondroušová po nečekaném finálovém úspěchu na pařížské antuce odehrála na trávě jen tři zápasy. V Eastbourne si v 1. kole připsala první vítězství v kariéře na tomto povrchu mezi ženami, ve druhém kole prohrála stejně jako minulý týden na úvod Wimbledonu. Po brzkém vyřazení strávila několik dnů v Tatrách, další přípravu ale kvůli potížím přerušila.

„Nyní probíhá intenzivní rehabilitace a klidový režim. Začít s pomalým tréninkem s raketou, pokud vše půjde podle předpokladů, by Maky mohla za dva týdny. A postupně přidávat dle pokroku terapie až do odletu na severoamerické turné, které by nemělo být ohroženo,“ uvedl Voráček.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga