Markéta Vondroušová si nadhazuje míč na podání ve finále Roland Garros.

Markéta Vondroušová si nadhazuje míč na podání ve finále Roland Garros. | foto: Reuters

Jsem nachystaná, lebedí si uzdravená Vondroušová. Vrátí se v Adelaide

  • 2
Konečně zase ostrý zápas. Česká tenistka Markéta Vondroušová se po půlroční pauze vrátí na okruh WTA, loňská finalistka Roland Garros, která se v září podrobila operaci zápěstí, rozehraje sezonu v Adelaide.

„Moc se na to těším. Hraju konečně bez jakékoli bolesti či omezení a jsem opravdu moc ráda, že už se znovu postavím do zápasů,“ uvedla světová šestnáctka v tiskové zprávě. Zdravotně je v pořádku. „V naprostém. Absolvovala jsem celou přípravu a jsem nachystaná,“ řekla dvacetiletá tenistka.

Vondroušová loni odehrála skvěle první část roku. Dostala se do finále v Budapešti a Istanbulu a v Paříži bojovala o grandslamový titul. Před Wimbledonem ale pocítila bolest v ruce, v Londýně prohrála v 1. kole a z dalších turnajů se odhlašovala. V polovině září se podrobila operaci zápěstí a předčasně ukončila sezonu.

Do Austrálie odletěla na začátku roku, aby měla dost času na přípravu a aklimatizaci. Nejprve ji čeká turnaj v Adelaide a následně první grandslam sezony v Melbourne. „Nejde říct, že bych se připravovala speciálně na Australian Open. Chci být stoprocentně koncentrovaná na každý turnaj.“

V Adelaide sokolovskou rodačku čeká v 1. kole soupeřka z kvalifikace. Ve 2. kole může hrát s Němkou Angelique Kerberovou.

I Vondroušová se rozhodla pomoci Austrálii sužované požáry. Podobně jako Švýcarka Belinda Bencicová bude platit za dvojchyby. „Dělám jich víc než es, takže tímto snad budu moci přispět více,“ podotkla. Za každou dvojchybu věnuje 200 dolarů.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga