Maminka nechce Rafterovi přinést smůlu

Praha - Pokud Patrick Rafter porazí v pondělním wimbledonském finále Gorana Ivaniševiče, bude na tom mít zásluhu možná i pověrčivost jeho matky Jocelyn. Ta svému synovi už na začátku roku prorokovala, že slavný grandslamový turnaj vyhraje. Být u toho ale nehodlá, nerada by stejně jako vloni stála u jeho porážky. Nyní nechce nic zakřiknout a zápas bude sledovat u televize. "Budu docela šťastná, i když budu finále sledovat doma v televizi. A navíc jsem se rozhodla, že Patrickovi nezavolám, dokud to nebude mít za sebou," dodala tenistova matka.

Patrick Rafter by se mohl stát po 14 letech dalším Australanem, který na dvorcích All England Clubu získá nejcennější trofej. V roce 1987 se to podařilo v památném zápase Patu Cashovi, jenž porazil Ivana Lendla.

"Už začátkem roku jsem mu říkala - Patricku, ty letos vyhraješ Wimbledon, a my u toho nebudeme," uvedla Jocelyn Rafterová v rozhovoru pro list Brisbane Sunday Mail. Matka australského tenisty trvá na tom, že do Wimbledonu nepojede, neboť by to prý synovi přineslo smůlu jako loni. "Opravdu jsem přesvědčená, že jsme tam vloni neměli jezdit. Jakmile jednou nastoupíte cestu za titulem, pak nesmíte myslet na nic jiného. Nesmíte se nechat rozptýlit a vyvést z konceptu," citoval australský list Jocelyn Rafterovou. 


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga