Li Na

Li Na | foto: AP

Li Na může být první asijskou členkou tenisové Síně slávy

  • 7
Bývalá čínská tenistka Li Na se může stát první asijskou zástupkyní Síně slávy v Newportu. Dvojnásobná grandslamová vítězka je jedním z osmi kandidátů pro uvedení v roce 2019.

Novými členy Síně slávy se budou moci příští rok stát také Goran Ivaniševič z Chorvatska, Rus Jevgenij Kafelnikov, Švéd Jonas Björkman, Španěl Sergi Bruguera, Rakušan Thomas Muster, Španělka Conchita Martínezová a Francouzka Mary Pierceová.

Osmičku kandidátů dnes zveřejnili představitelé Síně slávy v americkém Newportu, jež poprvé ve své čtyřiašedesátileté historii umožní zapojit se do hlasování fanouškům. Ti budou moci na internetu od pondělí 27. srpna do 7. října hlasovat pro své favority.

O nových členech Síně slávy tradičně rozhoduje komise složená z aktuálních členů, novinářů a tenisových historiků. K přijetí do Síně slávy je potřeba 75 procent jejich hlasů. Novinkou je, že nejúspěšnější tři kandidáti z fanouškovského hlasování dostanou tři, dva a jeden procentní bod, jež se budou započítávat do celkového počtu.

Jména nových členů Síně slávy budou oznámena v lednu v průběhu Australian Open. Osobnosti budou uvedeny během turnaje ATP Tour v Newportu, který se hraje v červenci.

Letos byla jako osmá zástupkyně českého tenisu oceněna Helena Suková.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga