Petra Kvitová

Petra Kvitová | foto: AP

Kvitová mění rutinu, před Wimbledonem si zahraje na trávě dva turnaje

  • 14
Petra Kvitová se snaží vydrápat zpět mezi ženskou tenisovou špičku a kvůli tomu se odhodlala - byť v detailech - změnit sezónní rutinu. Poprvé v kariéře bude hrát šestadvacetiletá Češka před slavným Wimbledonem, který už dvakrát vyhrála, na trávě dva turnaje - před tradičním Eastbourne vloží ještě Birmingham.

„Je důležité, abych měla na trávu letos co nejlepší přípravu, a doplnění Birminghamu do programu je perfektní příležitost. Jsem ráda, že letos začnu dřív,“ uvedla Kvitová na webu turnaje. Do soutěže dostala od pořadatelů divokou kartu. Start jí částečně umožnilo také brzké vypadnutí z antukového grandslamu v Paříži.

Aktuální světová dvanáctka, nově spolupracující s trenérem Františkem Čermákem, hrála v Birminghamu jen jednou a v roce 2008 vypadla v prvním kole. „Už je to dávno a těším se zpět, protože vím, že turnaj od té doby hodně vyrostl a udělal hodně změn,“ řekla nejlepší česká tenistka.

Turnaj Classic Birmingham se hraje 13. až 19. června a podle organizátorů má letos nejlepší obsazení v pětatřicetileté historii. Vedle Kvitové budou hrát také další Češky - loňská finalistka Karolína Plíšková, Lucie Šafářová a Barbora Strýcová.

Kvitová se z Birminghamu přesune do Eastbourne, kde bude hrát už popáté v kariéře a v roce 2011 zde došla až do finále. Kvitová v minulosti hrála před Wimbledonem vždy jen jeden turnaj, loni dokonce kvůli nemoci jela přímo do Londýna.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga