Petra Kvitová

Petra Kvitová | foto: Reuters

Kvitová po prohře: Je to facka

  • 7
Melbourne (Od zvláštního zpravodaje MF DNES) - Jen pár dnů po fantastickém triumfu v Hobartu se česká tenistka Petra Kvitová loučí s Australian Open už v 1. kole. V melbournském parnu padla s Běloruskou Victorií Azarenkovou hladce 2:6, 1:6.

Petro, je to po Hobartu velká facka?
Facka by to byla i bez Hobartu. Trenér říká: je lepší vyhrát turnaj a potom vypadnout v 1. kole než se dvakrát dostat do čtvrtfinále. No, popravdě řečeno si tím nejsem tak úplně jistá. Docela ráda bych si čtvrtfinále Australian Open letos zahrála. Jasně, je to facka. I ponaučení. Propříště vím, že musím do Austrálie přijet lépe fyzicky připravená.

Proto jste prohrála?
Ze začátku se s Azarenkovou dalo hrát, ale já se necítila dobře fyzicky. Mám navíc malinko žaludeční problémy. Tak jako tak se nechci na nic vymlouvat. I s tím se dá obyčejně hrát.

Proč ne teď? Kvůli hroznému australskému vedru?
Právě tohle bylo v zápase s Azarenkovou nejdůležitější: kdo z nás se s těmi šílenými podmínkami líp vyrovná. Jak s větrem, tak s vysokou teplotou. Bylo to hrozné. Člověku v takovém prostředí daleko rychleji dochází síly. My dvě hrajeme dost podobně, za normálních okolností by to snad bylo vyrovnanější. Snad. Teď ale nebylo. Bohužel.

Je to ještě ve čtyřiceti stupních Celsia tenis, nebo boj o přežití?
Asi to druhé (hořký úsměv). Ale boj to byl tentokrát spíš se mnou než s ní. Můžu si za prohru sama.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga