Diskuze

KOMENTÁŘ: Tenistky na prodej. Oddaly se čínským soudruhům

Ještě před čtyřiceti lety se v deltě Perlové řeky nacházel nuzný shluk rybářských vesnic a městeček. Jméno jednoho z nich je odvozeno od místního označení pro kanály mezi rýžovými poli a potoky, jimiž byla krajina protkaná. Teď se Šen-čenu, česky Hlubokým Příkopům, díky masivní výrobě a vývoji elektronických součástek říká čínské Silicon Valley.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane autore. Takovou snůšku keců jsem už dlouho nečetl. Pochybuji, že o Číně něco víte a zajímalo by mě, kolikrát jste tam byl, že tak lehce soudíte. Opravdu plytké, hloupé a bez znalostí prostředí. Koneckonců, zhazujete jen sám sebe.

0 0
možnosti
Foto

Nebýt Číny a Ruska tak nemá Knap o čem psát.

1 0
možnosti

Nadpis článku jako reklama vykřičeného domuRvRvRv. Snaha o senzační titulek - ubohost RvRvRv

2 0
možnosti
Foto

Nerozumím tomu stěžování. Je něco špatného na tom, když se sport představí i na trzích, kde není úplně doma? Nebo to se má hrát tenis jenom v EU a USA?

Do zadku Číny (ve smyslu obchodních vztahů) leze drtivá většina světa, nechápu, proč by zrovna u tenistek to mělo být špatně - nemluvě o tom, že zrovna ty hráčky mohou asi těžko ovlivnit, kde organizátor uspořádá daný turnaj.

4 2
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti

A z jiného soudku - všechny sporty se snaží zapustit kořeny na Dálném východě, protože tam jsou prostě prachy a obecenstvo, tím pádem i potenciální budoucí sportovci. Mistryně se v Šen-čenu určitě moc doma necítí, mnohem křiklavější ale bylo MS ve fotbalu v Jižní Korei a Japonsku (2002). To, že se v Japonsku fotbal nestal národním sportem a luxusní stadióny byly vybudovány pro srandu králíkům, je ta míň pikantní věc. Horší už bylo to, jak rozhodčí pískali zcela nepokrytě ve prospěch asijských týmů - Koreu nechali porazit Itálii a Španělsko, takže se "zázračně" dostala do semifinále, Japonsko stejně zázračně porazilo ve skupině Rusko (a Tunisko) a remízovalo s Belgií, jen čínskejm ořezávátkům ten dvanáctý hráč holt nestačil. Kupodivu se nad tou fraškou nikdo moc nepozastavoval. Já jsem následně spekuloval, jestli naši tehdejší borci náhodou nebyli v obraze, co se tam bude odehrávat, a nenechali se v baráži vyřadit Belgičanama, kteří byli tenkrát oproti českému týmu o třídu níž, aby nemuseli zbytečně jezdit na druhý konec světa.

1 3
možnosti

tak zrovna s tím obecenstvem to např. v Singapuru nebylo žádné terno. A pro koho ti sportovci ten sport hlavně dělají? Nebudou diváci, nebudou peníze. Jenže tahle rovnice v číně nefunguje. Tam jde hlavně o to se zviditelnit a diváci jsou to poslední, co soudruhy zajímá.

2 2
možnosti

P42e71t18r 98H13o69r30á46k

23. 1. 2018 12:12

Tenisový kolotoč je založený na penězích, tak nechápu článek.

4 1
možnosti

8-o ale to je přece tržní záležitost a ne ideologicko-politická..... ;-D

7 0
možnosti

Nojo, Šen-čen. Nejenže je to asi nejmodernější město v Číně, ono je taky v závětří, neb strana a vláda jsou v Pekingu, a otevřené světu - obyvatelé Šen-čenu můžou neomezeně jezdit do Hongkongu, se kterým těsně sousedí - a druhým směrem, proti proudu Perlové řeky, je to kousek do dalšího prosperitního města, Kantonu. Bodejť by tam nebyly prachy na takový projekty.

0 0
možnosti

L64u30k90a89s 72C56o96d86r

23. 1. 2018 12:06

Shenzhen je dira. Nejlepsi, co se tam da delat, je skocit na metro a odjet do Hongkongu.

1 1
možnosti

Zajimave... kdyz se Zeman jezdi bratrit s Cinany, aby dostavaly ceske firmy kontrakty od cinskych, tak tu kazdy radoby demokrat haze spinu, kdyz totez delaji nasi sportovni reprezentanti pro vlastni prospech, nevadi to nikomu. Popravde ani mne ne, protoze to dnes proste dela kazdy a doby kdy Cina a Rusko byly skutecne totalitni zeme, jedavno pryc....., ale vadi mi v tomto zdejsi nenavistny dvoji metr....

16 7
možnosti

čána a rusko nejsou totalitní země? Totalita se neměří podle toho, jestli mají kapitalizmus. Osobně bych ani v jedné této zemi žít nechtěl.

3 1
možnosti