Kateřina Siniaková má radost ze svého výkonu v semifinále Fed Cupu.

Kateřina Siniaková má radost ze svého výkonu v semifinále Fed Cupu. | foto: AP

Legenda zpovídala českou zachránkyni Siniakovou. Pokračování v neděli?

  • 16
Tampa (Od našeho zpravodaje) - Radost se na tenistku Kateřinu Siniakovou valila ze všech stran. Desítky krajanů v Saddlebrook Resortu jí blahopřály k vytouženému vítězství nad Shelby Rogersovou v semifinále Fed Cupu. Na oplátku jim pinkala na tribuny míčky jako dárky. Vesele si plácala se členy týmu.

A pak se k ní přitočila reportérka, aby s ní udělala první rozhovor. Siniakové se ve tváři smísilo nadšení s překvapením.

Osud jí připravil zatraceně těžkou úlohu. Po úvodní porážce Markéty Vondroušové od domácí Coco Vandewegheové musela českou partu vyprostit z americké smyčky.

„Věděla, že by byl skoro jistě konec, kdyby se Shelby prohrála,“ pronesla Martina Navrátilová, komentátorka stanice Tennis Channel.

V Siniakové se pral stres s touhou předvést se před statisíci příznivců sedícími v dáli za oceánem u televizí. Tolik se v ostré fedcupové premiéře chtěla vyznamenat!

Pomohl jí znamenitý start a rychlé vedení 3:0. O pár minut později jedinkrát vážně zaváhala, ztratila své podání a trochu si zanadávala, což je její zlozvyk.

Jinak se ovšem dokonale ovládala. S obdivuhodnou zarputilostí a ocelovou koncentrací, díky bohatému repertoáru úderů, s vytrvalostí a trpělivostí přemohla protivnici, které antuka docela vyhovuje.

„Jsem nadšená, ráda hraju za tým. Bojuju i za ostatní. Chceme tady překvapit,“ vyprávěla v návalu blaha. „Výhra je pro mě ohromně cenná. Může mi dodat sebevědomí do nedělního zápasu i do dalších turnajů.“

Už před utkáním, když v šatně na obrazovce sledovala první mač Vandewegheová - Vondroušová, zdál se jí poněkud povědomý hlas ženy, který přenos doprovázel.Vše se vyjasnilo, když potom spatřila Navrátilovou, kterak klade otázky vítězné Američance.

O pár hodin později viděla, jak se v euforickém víření jedna z nejlepších tenistek v dějinách blíží s mikrofonem právě k ní. Obě se usmály.

„Bylo příjemné mluvit s takovou legendou,“ lebedila si Siniaková. „Ale nejdřív mě to trochu zaskočilo. Bylo taky divné, že jsme musely konverzovat anglicky, ačkoliv bychom si líp rozuměly v češtině.“

V tom rámusu hrdinka okamžiku moc dobře neslyšela, takže se vší bedlivostí nastražila uši, aby správně porozuměla dotazům.

„Mám dojem, že tvé hře prospěla deblová praxe,“ nadhodila Navrátilová. Následovala pomlka. A přitakání české spasitelky.

Tohle interview, byť poněkud nepřirozené, by si Kateřina Siniaková tuze ráda zopakovala i v neděli. S Vandewegheovou se utká nejen o drahocenný bod, nýbrž také o právo popovídat si znovu s Martinou Navrátilovou.

Los semifinále Fed Cupu na Floridě:


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga