Karolína Muchová pózuje s trofejí pro vítězku turnaje v Soulu

Karolína Muchová pózuje s trofejí pro vítězku turnaje v Soulu | foto: AP

Muchová našla nového kouče. Vsadila na prověřeného Kotyzu

  • 9
Karolína Muchová má nového trenéra. Loňskou čtvrtfinalistku Wimbledonu a aktuálně 26. tenistku světa vede od pondělí kouč David Kotyza. Hrají a seznamují se na kurtech na pražské Štvanici.

„Jsem hodně ráda, že byl David (Kotyza) volný, protože to se na začátku března nepoštěstí. Většinou jsou trenéři zadaní. Podle mě na mě zbyl jeden z nejkvalitnějších trenérů v Česku, takže jsem hodně šťastná,“ řekla Muchová novinářům.

„Její projev i její osobnost, kterou jsem poznal, mě utvrzují, že to může být hrozně zajímavá práce. A myslím, že ji budu dělat s velkou chutí,“ prohlásil Kotyza, který slavil s Petrou Kvitovou triumf na trávě v All England Clubu v letech 2011 a 2014.

David Kotyza

Dvaapadesátiletý kouč rovněž spolupracoval i se světovými jedničkami Karolínou Plíškovou a Caroline Wozniackou z Dánska. Naposledy trénoval Barboru Strýcovou, která loni hrála semifinále Wimbledonu a vyhrála v Londýně čtyřhru.

„Vím, že dělal hodně s českejma holkama a vytáhl je úplně na vrchol. Je zkušený trenér, už má na kontě pár titulů a doufám, že i my najedeme na nějakou synchronizaci, půjde nám to spolu a že z něj taky vytáhnu úplně to nejvíc,“ řekla třiadvacetiletá olomoucká rodačka a dcera bývalého ligového fotbalisty Josefa Muchy.

Loni se Muchová propracovala do špičky. Začínala sezonu na 145. místě žebříčku a díky pestré a odvážné hře se posunula na dohled světové špičky. Hrála finále turnaje v Praze, o semifinále Wimbledonu a v Soulu získala první titul na WTA.

V letošní sezoně se Muchové tolik nedaří. Vypadla v Brisbane v prvním kole, na grandslamovém Australian Open ve druhém a prohlásila, že se trápí. Poté v půlce února ukončila spolupráci se slovenským koučem Emilem Miškem.

SPOKOJENOST. Trenér David Kotyza svou svěřenkyni Petru Kvitovou za postup do

Ještě na nedávných turnajích v Dubaji a Dauhá byla bez trenéra a skončila v prvním a ve druhém kole. V sobotu odletí do USA na turnaje v Indian Wells a v Miami už s Kotyzou.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga