Jaromír Jágr exhibici v Praze

Jaromír Jágr exhibici v Praze | foto:  Michal Šula, MAFRA

Nejrychlejší podání má Jágr, Šarapovovou si odnesl oštěpař Veselý

  • 74
Souboj to byl z kategorie vtipných: tři čeští sportovci versus bývalá první tenistka světa. Prémie pro nejlepšího? Může si ji odnést domů, tak zněla výzva pro hokejistu Jaromíra Jágra a oštěpařskou dvojici Jan Železný - Vítězslav Veselý v souboji, který zahájil charitativní exhibici Advantage Tennis V.

A zadání úkolu? Trojice osobností otestovala své schopnosti v rychlosti a přesnosti podání. Na druhé straně kurtu stanula papírová figurína Marie Šarapovové v životní velikosti. Předvést co nejrychlejší podání a ještě trefit model ruské krásky sice zdánlivě vypadalo lehce, ale...

Přesnou trefu měl pouze mistr Evropy v oštěpařském sektoru Vítězslav Veselý. Hned prvním servisem s rychlostí 122 km/hod poslal Šarapovovou k zemi.  "Překvapilo mě to, ale přičítám to začátečnickému štěstí," řekl v televizním rozhovoru oštěpař.

Jeho trenér, trojnásobný olympijský šampion Jan Železný ještě před začátkem jejich tenisového souboje vtipkoval: "Já jsem lepší."

Ale ačkoliv se snažil, za svým svěřencem nakonec zaostal. Při svém druhém pokusu vyslal na figurínu podání o rychlosti 121 km/hod. A netrefil... "Nepovedlo se mi to, ale šlo to přes síť," potěšilo oštěpaře.

Nejrychlejší servis předvedl hokejový fenomén Jágr. Nejdříve poslal na druhou stranu podání o rychlosti 132 km/hod a posléze přidal ještě další čtyři kilometry. Rychlostní soutěž suverénně ovládl. "Nechtěl jsem ji trefit, jsem přece gentleman," omlouval se v žertu.

Papírovou Marii Šarapovovou si tak z kurtu odnesl oštěpař Veselý.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga