Alison Riskeová

Alison Riskeová | foto: Reuters

Tenistky zastavil v exhibičním turnaji na Floridě déšť

  • 0
Třídenní exhibiční turnaj čtyř tenistek na Floridě se kvůli dešti nedohrál. Dlouhou pauzu zaviněnou koronaviru si zpestřily domácí Američanky Alison Riskeová, Amanda Anisimovová, Danielle Collinsová a Australanka Ajla Tomljanovicová úvodním dílem série UTR Pro Match, jenže na nedělní vyvrcholení už nedošlo.

Podobný turnaj před dvěma týdny absolvovali bez diváků či rozhodčích ve West Palm Beach muži a ze symbolické trofeje se radoval Reilly Opelka. Ženy od pátku stihly odehrát pět ze šesti zápasů ve skupině, přičemž do finále prošla Riskeová, 19. hráčka světového žebříčku.

Přímý souboj o druhou finalistku mezi Tomljanovicovou a Collinsovou byl v sobotu za stavu 4:3 a 3:4 přerušen. V neděli pak pořadatelé rozhodli, že kvůli dešti a hrozbě povodně zůstane turnaj nedohrán.

Profesionální sezona je kvůli pandemii nemoci covid-19 přerušena od března nejméně do konce července. Tenisté během pauzy odehráli za přísných bezpečnostních a hygienických opatření už několik menších turnajů v USA či Německu, v úterý na kurtech Sparty začne první akce v Česku. Turnaje O pohár prezidenta ČTS se zúčastní i domácí elita v čele s Petrou Kvitovou.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga