Spokojený David Ferrer po vítězství na turnaji v Acapulku.

Spokojený David Ferrer po vítězství na turnaji v Acapulku. | foto: Reuters

Ferrer smetl Verdaska a ovládl turnaj v Acapulku, Erraniová má double

  • 6
Turnaj v Acapulku má už potřetí za sebou stejného vítěze. Španělský tenista David Ferrer ve finále smetl krajana Fernanda Verdaska 6:1, 6:2. Mezi ženami slaví titul Italka Sara Erraniová, která triumfovala i ve čtyřhře. Flavii Pennettaovou přehrála 5:7, 7:6, 6:0.

Erraniová napodobila Ivetu Benešovou, která dokázala naposledy na okruhu WTA získat double. České tenistce se to povedlo v květnu 2010 v marockém Fezu.

Ferrer se mohl ve finále opřít o skvělý servis a na mexické antuce vyhrál už patnáct zápasů v řadě. Letošní bilanci si vylepšil na 18 vítězství a jedinou prohru, kterou utržil ve čtvrtfinále Australian Open od srbské jedničky Novaka Djokoviče, a vybojoval už třetí trofej po podnicích v Aucklandu a Buenos Aires.

Italské finále v soutěži žen bylo dlouho vyrovnané. Erraniová prohrála s Flavií Pennettaovou první set 5:7, pak ale vybojovala tie-break a ve třetí sadě zlomené soupeřce nadělila "kanára". Turnajovou vítězkou se stala potřetí v kariéře. Deblovou trofej si pak Erraniová zajistila společně s Robertou Vinciovou.

Turnaj mužů a žen v Acapulku

Muži
Dvouhra - finále:
Ferrer (1-Šp.) - Verdasco (8-Šp.) 6:1, 6:2
Čtyřhra - finále:
Marrero, Verdasco (ŠP.) - Granollers, M. López 6:3, 6:4

Ženy
Dvouhra - finále:
Erraniová (3-It.) - Pennettaová (2-It.) 5:7, 7:6 (7:2), 6:0
Čtyřhra - finále:
Erraniová, Vinciová (1-It.) - Domínguezová, Parraová (2-Šp.) 6:2, 6:1

Hsieh vyhrála první turnaj, ve finále ji vzdala Martičová

Turnaj WTA v Kuala Lumpuru vyhrála Hsieh Su-Wei z Tchaj-wanu , které patří až 123. místo ve světovém žebříčku. K premiérovému triumfu jí výrazně pomohly i soupeřky, protože hned dvě favoritky zápasy s ní vzdaly. Ve čtvrtfinále nejprve turnajová jednička Polka Agnieszka Radwaňská a ve třetím setu boje o titul odstoupila Chorvatka Petra Martičová. Nedlouho po vypjatém semifinále ji přemohlo vyčerpání.

Martičová doplatila na deštivé počasí, které turnaj v Malajsii po celý týden provázelo a brzdilo. Dnes nejprve musela odehrát odložené semifinále a po tříhodinové bitvě jí na duel o trofej už nezbyly síly. První set ještě vyhrála 6:2, pak ale Hsieh získala druhou sadu 7:5 a při jejím vedení 4:1 pátá nasazená Chorvatka skrečovala.

Sestry Karolína a Kristýna Plíškovy společné tažení turnajem ve čtyřhře v Kuala Lumpuru až do finále nedotáhly. Devatenáctiletá dvojčata prohrála v semifinále s asijským párem Čchan Chao-Čching, Rika Fudžiwarová, i tak mladé Češky dosáhly největšího společného výsledku na WTA Tour.

Turnaj žen v Kuala Lumpuru

Dvouhra 
Semifinále:
Martičová (5-Chorv.) - Jankovičová (2-Srb.) 6:7 (5:7), 7:5, 7:6 (7:5)
Finále
Hsieh Su-wej (Tchaj-wan) - Martičová 2:6, 7:5, 4:1 skreč
Čtyřhra - semifinále:
Čchan Chao-Čching, Fudžiwaraová (3-Tchaj-wan/Jap.) - Karolína Plíšková, Kristýna Plíšková (ČR) 5:7, 6:2, 11:9
Finále:
Čchang Kchaj-Čchen, Čchuang Čchia-jung (Tchaj-wan) - Čchan Chao-Čching, Fudžiwaraová 7:5, 6:4

Anderson získal druhý titul

Jihoafrický tenista Kevin Anderson porazil ve finále turnaje v Delray Beach 6:4, 7:6 australského kvalifikanta Marinka Matosevice a získal druhý titul v kariéře.

Sedmý nasazený Anderson během týdne na Floridě vyřadil dva domácí favority Andyho Roddicka a Johna Isnera a navázal na svůj loňský triumf z rodného Johannesburgu. "Je to fantastické, z prvního titulu ve Spojených státech mám ohromnou radost. Po Jižní Africe je tohle můj druhý domov," radoval se
pětadvacetiletý tenista, jenž se díky výhře posunul ve světovém žebříčku o šest míst na 30. pozici.

Navzdory finálové porážce prožil 173. hráč světa Matosevic nejlepší týden v životě. Šestadvacetiletý bosenský rodák během něj vyhrál v hlavní soutěži turnaje ATP více zápasů než v celé kariéře dohromady. "Už jsem nemohl, neměl jsem energii," přiznal Matosevic poté, co po 12 zápasech v součtu s
předchozím challengerem v Austrálii a kvalifikací v Delray Beach skončila jeho vítězná série.

Turnaj mužů v Delray Beach

Dvouhra - semifinále:
Anderson (7-JAR) - Isner (1-USA) 7:5, 7:6 (7:4)
Matosevic (Austr.) - Sela (Izr.) 5:7, 6:4, 7:6 (9:7)

Dvouhra - finále:
Anderson (7-JAR) - Matosevic (Austr.) 6:4, 7:6 (7:2).

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga