ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Česká sportovní / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Prvním soupeřem tenistek ve finálovém turnaji Fed Cupu budou Švýcarky

  • 4
České tenistky zahájí finálový turnaj Fed Cupu duelem se Švýcarskem. Tým kapitána Petra Pály se s nimi ve skupině D utká v úterý 14. dubna od 10:30. Po dni volna se jedenáctinásobné šampionky soutěže na antuce v hale v Budapešti střetnou ve stejném čase s Německem. Program zápasů zveřejnila mezinárodní federace ITF.

Do semifinále postoupí vítězky čtyř skupin. Češky, které se na finálový turnaj dostaly díky divoké kartě, by se v případě postupu utkaly s nejlepším celkem skupiny B. V té jsou loňské finalistky Australanky, Bělorusky a Belgičanky. Semifinálový duel by hrály v sobotu v 10:30, finále je na programu v neděli od 16:00.

Úřadující šampionky Francouzky jsou ve skupině A s Ruskem a domácím Maďarskem. Ve skupině C se utkají týmy Spojených států amerických, Španělska a Slovenska. Všechny duely budou složené ze dvou dvouher a čtyřhry. Nominace budou zveřejněny tři týdny před začátkem finálového turnaje.

Češky jsou nejúspěšnějším týmem poslední dekády, od roku 2011 získaly šest ze svých jedenácti trofejí. Pět zbývajících vybojovalo ještě společné Československo. Naposledy Česko vyhrálo Fed Cup v roce 2018.

Skupiny finálového turnaje Fed Cupu

14. až 19. dubna v Budapešti

Skupina A: Francie, Rusko, Maďarsko
Skupina B: Austrálie, Bělorusko, Belgie
Skupina C: USA, Španělsko, Slovensko
Skupina D: Česká republika, Německo, Švýcarsko
,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga