Eugenie Bouchardová ve třetím kole Australian Open.

Eugenie Bouchardová ve třetím kole Australian Open. | foto: Reuters

Pořadatelé US Open mohou za zranění Bouchardové, budou platit miliony

  • 35
Newyorský soud rozhodl, že Americká tenisová asociace USTA nese z větší části vinu na nehodě Eugenie Bouchardové během US Open 2015. Kanadská tenistka žalovala pořádající organizaci newyorského grandslamu za to, že upadla na čerstvě umyté podlaze v místnosti masérů.

Porota uvedla, že USTA nese 75 procent odpovědnosti za incident a zbylých 25 procent připadá na Bouchardovou. Americká asociace tak bude muset zaplatit tři čtvrtiny z částky, kterou na ní tenistka vysoudí.

Její právní tým bude požadovat miliony dolarů na ušlých ziscích. Tato část procesu, jež má určit výši odškodného, začala v pátek.

Tehdy jedenadvacetiletá Bouchardová postoupila v roce 2015 na US Open do osmifinále, ale kvůli otřesu mozku způsobenému pádem přišla nejen o další zápasy na turnaji, ale i o celý zbytek sezony.

Od té doby se bývalá světová šestka na okruhu WTA trápí a je mimo elitní stovku žebříčku.

„Jsme velmi potěšeni, ale ne překvapeni, že porota rozhodla v náš prospěch. USTA odmítala přijmout zodpovědnost za Geniino zranění téměř dva a půl roku,“ uvedl právník Bouchardové Benedict Morelli.

Zástupci asociace argumentovali tím, že Bouchardová měla vědět, že do místnosti nesmí jít bez maséra či jiné odpovědné osoby.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga