Andrej Rubljov v daviscupovém čtvrtfinále | foto: Bernat Armangue, AP

Ruští tenisté prošli do semifinále Davis Cupu, čeká je duel s Německem

  • 1
Ruští tenisté ve čtvrtfinále Davis Cupu porazili Švédsko, o jejich postupu v Madridu rozhodli ve dvouhrách Andrej Rubljov s Daniilem Medveděvem. Rusové si v semifinále zahrají s Německem, druhou dvojici tvoří Chorvatsko a Srbsko.

Rusko poslal po velkém boji do vedení pátý hráč světa Rubljov, když Eliase Ymera porazil 6:2, 5:7 a 7:6. Švéd, jemuž patří v pořadí ATP až 171. příčka, vzdoroval favoritovi přes dvě hodiny.

Semifinále

Rusko - Německo

Chorvatsko - Srbsko 

Rozhodující bod poté přidal druhý hráč světa Medveděv a závěrečná čtyřhra se už hrát nemusela. S mladším ze sourozenců Ymerových Mikaelem si poradil dvakrát 6:4 a v dosavadním průběhu Davisova poháru vyhrál všechny tři zápasy bez ztráty setu.

„Dneska jsem měl podávat lépe, ale nakonec jsem bod pro tým získal,“ citovala Medveděva agentura Reuters. „V Madridu se cítíme jako doma. Porazili jsme tady Španělsko, ve skupině jsme neprohráli. Výhra nad domácím vám vždycky dodá sebevědomí,“ dodal.

Na lavičce Ruska, které bude v sobotu usilovat o první finálovou účast od roku 2007, si jubilejní 100. zápas v Davisově poháru připsal kapitán Šamil Tarpiščev. 

Davis Cup

Finálový turnaj - čtvrtfinále v Madridu

Rusko - Švédsko 2:0 po dvouhrách
Rubljov - E. Ymer 6:2, 5:7, 7:6 (7:3)
Medveděv - M. Ymer 6:4, 6:4 

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga