Dannil Medveděv slaví životní postup do druhého kola Wimbledonu.

Dannil Medveděv slaví životní postup do druhého kola Wimbledonu. | foto: AP

Medveděv v afektu hodil směrem k rozhodčí drobné, musí platit pokutu

  • 64
Nejdříve překvapivě vyřadil z Wimbledonu favorizovaného Stana Wawrinku, nyní zaskočil tenisový svět jinak. Rus Daniil Medveděv neunesl prohru ve druhém kole s Belgičanem Rubenem Bemelmansem a po utkání hodil směrem k rozhodčí drobné. „Bylo to fakt stupidní,“ kál se po zápase ruský sportovec.

Jenže i tak si Medveděv zadělal provokativním chováním k rozhodčí na problém. Za neuctivé chování mu Mezinárodní tenisová federace nařídila zaplatit pokutu 14 500 dolarů (333 000 korun).

Senzační přemožitel Stana Wawrinky z pondělního prvního kola, který ve středu v pěti setech podlehl Belgičanovi Rubenu Bemelmansovi, před odchodem do šaten vzal z peněženky mince a hodil je k umpiru. Dotazy, zda to měla být narážka na úplatek, odmítl. Prý udělal hloupost a později se omluvil.

Jedenadvacetiletý rodák z Moskvy během utkání nesouhlasil s výroky portugalské rozhodčí Mariany Alvesové. Měl dojem, že Belgičanovi nadržuje. Když si se soupeřem i s rozhodčí po utkání podal ruku a přišel ke své lavičce, drobné z peněženky hodil sudí pod nohy.

„Měl jsem horkou hlavu a udělal špatnou věc. Omlouvám se,“ kál se potom na tiskové konferenci. „Už si ani nepamatuju, co jsem během zápasu řekl. A potom jsem udělal tu hloupost. Nevím proč. Bylo to fakt stupidní. Byl jsem naštvaný, že jsem prohrál zápas. Možná tam byla nějaká špatná rozhodnutí. Ale to se ve sportu může stát.“

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga