Krejčíková a Siniaková Turnaj mistryň nevyhrály. Padly ve dvou setech

  • 36
Až do finále si počínaly náramně. Neztratily jediný set, porazily i zkušenější krajanky Sestini Hlaváčkovou a Strýcovou. Poslední duel Turnaje mistryň ale Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková nezvládly. Světové jedničky nestačily na turnajové dvojky Timeu Babosovou a Kristinu Mladenovicovou 4:6 a 5:7.

ONLINE

Finále jsme sledovali podrobně.

Na startu letošní sezony si stanovily jasný cíl: postoupit na závěrečný Turnaj mistryň.

V polovině října už Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková zamířily do Singapuru v pozici světových jedniček a hlavních kandidátek na zisk poslední trofeje roku.

Turnajovým pavoukem kráčely suverénně: neztratily ani set, v semifinále porazily obhájkyni titulu Andreu Sestini Hlaváčkovou s debutantkou Barborou Strýcovou.

Stopku mladému českému páru vystavila až maďarsko-francouzská dvojice Babosová a Mladenovicová.

O vítězství rozhodl zkušenější pár, který se společně na Turnaji mistryň představil už v roce 2015, za hodinu a 23 minut. Pak už Babosová s Mladenovicovou zvedly trofej Martiny Navrátilové.

Letošní vítězky Australian Open předvedly znamenitý výkon. 

České tenistky na Turnaji mistryň

Pohled do historie

Deblový titul na Masters z českých tenistek v minulosti slavily vedle Sestini Hlaváčkové i Hana Mandlíková, Helena Suková a Jana Novotná. Rekordních 11 trofejí má legendární Navrátilová, ta ale vyhrála vždy jako Američanka.

Povedený zápas odehrála Francouzka Mladenovicová, jež byla u všech rozhodujících momentů, zářila na síti. V prvním setu dobře returnovala a poprvé dokázala prolomit Češkám podání.

Stejný scénář se opakoval i ve druhé sadě. V závěru poté Mladenovicová na servisu proměnila třetí mečbol. 

I přes prohru ale Siniakové s Krejčíkovou při závěrečném ceremoniálu nechyběly úsměvy na tváři. Světové jedničky a nejlepší deblový pár sezony podle WTA prožil fantastický rok. Společně vyhrály Roland Garros i Wimbledon, rok zakončí v pozici světových jedniček.

Krátce po poledni SEČ se na kurtu v Singapuru rozhodne i o vítězce dvouhry. Ve finále se představí Elina Svitolinová a debutantka Sloane Stephensová, jež v sobotu porazila ve třech setech Karolínu Plíškovou.

Tenisový Turnaj mistryň v Singapuru

tvrdý povrch, dotace 7 milionů dolarů):

Čtyřhra - finále
Babosová, Mladenovicová (2-Maď./Fr.) - Krejčíková, Siniaková (1-ČR) 6:4, 7:5


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga