Cori Gauffová na turnaji v Miami.

Cori Gauffová na turnaji v Miami. | foto: Profimedia.cz

Patnáctiletá školačka s rekordem Wimbledonu. Když se plní sny

  • 12
Jako nejmladší hráčka v profesionální éře ve čtvrtek úspěšně završila tříkolovou kvalifikaci Wimbledonu. Ve věku 15 let a 122 dní se Cori Gauffová zapsala do historie slavného turnaje a pak prozradila svůj sen: zahrát proti svému idolu Sereně Williamsové nebo její starší sestře Venus. A vida, přání se jí splní.

„Serena je důvodem, proč hraju tenis a proč se můj táta rozhodl dát mi raketu,“ líčila Gauffová po úspěšné kvalifikaci v Roehamptonu, kde v posledním kole deklasovala dvakrát 6:1 Belgičanku Greet Minnenovou.

Soupeřku pro turnaj v All England Clubu měla jasnou. „Kdybych mohla hrát proti Sereně nebo Venus...“ zasnila se vítězka juniorky na loňském Roland Garros, jež se ve 14 letech v této kategorii stala světovou jedničkou.

Los Wimbledonu

Los jí přání splnil. Dcera bývalého basketbalisty a atletky nastoupí v prvním kole proti Venus - pětinásobné wimbledonské vítězce a krajance starší o 24 let.

Do wimbledonské kvalifikace dostala Gauffová divokou kartu a bude první patnáctiletou účastnicí hlavní soutěže od Britky Laury Robsonové v roce 2009. Zahraje si víc než jeden zápas?

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga