Američanka Sofia Keninová podává ve finále Australian Open.

Američanka Sofia Keninová podává ve finále Australian Open. | foto: AP

Červnový turnaj v Charlestonu si zahrají i grandslamové šampionky

  • 1
Vítězky posledních dvou grandslamových turnajů Sofie Keninová a Bianca Andreescuová budou hlavními hvězdami tenisového turnaje, který se koncem června uskuteční v Charlestonu. Největšího tenisového podniku od března, kdy se kvůli pandemii koronaviru zastavilo takřka veškeré sportovní dění, se zúčastní šestnáct hráček. Fanoušci budou moci zápasy sledovat na Tennis Channelu.

Američanka Keninová, jež triumfovala na letošním Australian Open, a šampionka loňského US Open Andreescuová z Kanady budou spolu s ostatními hráčkami rozděleny do dvou týmů. Jejich kapitánkami budou Američanky Madison Keysová a Bethanie Matteková-Sandsová. Na turnaji, který začne 23. června bez diváků v hledišti, se odehraje 16 zápasů ve dvouhře a osm ve čtyřhře.

V Charlestonu, kde se kvůli koronaviru nemohl odehrát tradiční dubnový podnik WTA, by se měly dále představit mimo jiné i bývalá světová jednička Viktoria Azarenková z Běloruska, vítězka US Open z roku 2017 Američanka Sloane Stephensová a olympijská vítězka z Ria de Janeiro Mónica Puigová z Portorika.

Tenisté už během koronavirové pauzy odehráli za přísných bezpečnostních a hygienických opatření několik menších turnajů v Německu či v USA. Vždy se hrálo bez diváků a bez sběračů míčků, na kurtech směli být jen oba soupeři a hlavní rozhodčí.

První akcí v Česku bude příští týden turnaj O pohár prezidenta ČTS na pražské Spartě, kde bude nasazenou jedničkou dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová a mezi muži Jiří Veselý.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga