POTLESK NEVYDRŽEL. Nehrající kapitán Petr Pála se radoval po úvodním vítězství

POTLESK NEVYDRŽEL. Nehrající kapitán Petr Pála se radoval po úvodním vítězství Kvitové, po následné porážce Šafářové se už tvářil rozpačitěji.

Byla to týmová práce, pochvaloval si kapitán tenisových šampionek Pála

  • 10
Moskva (Od zvláštního zpravodaje MF DNES) - Jako první sáhl na prestižní Fed Cup. S mírně rozpačitým výrazem ve tváři, jako by nevěřil. Smích čtveřice, kterou měl za zády, jej však utvrdil. V šestatřiceti letech přivedl Petr Pála jako kapitán český fedcupový kolektiv k triumfu v týmové soutěži Fed Cup 2011.

Můžete vybrat pár věcí, které český tým přivedly k triumfu?
Toho je spousta. Ale je to týmová práce během celého roku. Začíná realizačním týmem, která mi pomáhá. Máme široký kádr, celý rok jsme odehráli v šesti holkách a tohle je úspěch i těch, co tady nejsou. Výkony Petry jsou fantastický, ale vždycky je k nim potřeba třetí bod. Jednou jej přidala Lucka Šafářová, jednou Iveta Benešová s Bárou Záhlavovou-Strýcovou, teď Květa s Luckou. Skvělý, že to tak vyšlo.

Věřil jste holkám v závěrečné čtyřhře?
Musím věřit! Těch zápasů za stavu 2:2 jsme hráli hrozně moc a prohráli jenom jeden, z mečbolu. Nám to za stavu 2:2 jde. Holky hrály skvěle, dominovaly. Jen v prvním setu jim nevyšly dva tři těsné gamy. Ale otočily to a dotáhly do vítězného konce. Jinak by to bylo těžší.

Český triumf ve Fed Cupu

Překvapila vás suverénní Lucie Hradecká? Žádná známka nervozity.
Nervózní je každý. Jde jen o to, jak se s tím popere. Ona to zvládla skvěle. Když se jí daří, je její hra strašně dobrá.

Vzpomněl jste si v závěru čtyřhry na jedinou prohranou fedcupovou čtyřhru za stavu 2:2 za vašeho vedení? V brněnském semifinále proti USA. 
Vzpomněl, ale takhle v průběhu zápasu to je jenom myšlenka, která prolítne hlavou a člověk ji hned vypustí. Věřil jsem jim.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga