Bianca Andreescuová se nechává ošetřovat na Turnaji mistryň.

Bianca Andreescuová se nechává ošetřovat na Turnaji mistryň. | foto: Reuters

Andreescuová na Masters kvůli zranění dohrála. Nahradí ji Keninová

  • 2
Premiéra na Turnaji mistryň končí pro Bianku Andreescuovou hořce, kanadská tenistka už po zranění kolena ze zápasu s Karolínou Plíškovou v čínském Šen-čenu do hry nezasáhne. V posledním utkání v základní skupině ji nahradí Američanka Sofia Keninová.

Devatenáctiletá Andreescuová si pochroumala levé koleno ve třetím gamu. Se zabandážovanou nohou i sebezapřením nakonec set dohrála. Výsledky vyšetření ji však utvrdily v tom, že na kurt už se v Šen-čenu nedostane, a sezonu ukončila skrečí.

„Dneska jsem byla na rezonanci a bohužel výsledky ukázaly, že musím z turnaje odstoupit,“ oznámila kometa sezony a vítězka letošního US Open, jež se ve světovém žebříčku vyhoupla na čtvrté místo. „Bylo úžasné hrát tady v Šen-čenu na závěr této neuvěřitelné sezony. Mrzí mě, že končím takhle, ale snad si na této akci ještě někdy zahraju,“ dodala Andreescuová.

Keninová ji nahradí v pátečním posledním kole Fialové skupiny proti ukrajinské obhájkyni trofeje Elině Svitolinové, jež má po dvou výhrách účast v semifinále už jistou. Plíšková bude hrát o druhé postupové místo proti Rumunce Simoně Halepové.

Andreescuová byla nucena ze zdravotních důvodů odstoupit z Turnaje mistryň už jako druhá tenistka. Předtím se tak v Červené skupině rozhodla Naomi Ósakaová z Japonska kvůli zraněnému ramenu.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga