Švýcarka Belinda Bencicová se raduje během zápasu proti Nizozemce Kiki...

Švýcarka Belinda Bencicová se raduje během zápasu proti Nizozemce Kiki Bertensové. | foto: Reuters

Posila pro růžové, do tenisové Elite Trophy zasáhne Bencicová

  • 2
Osmá tenistka světa Belinda Bencicová zasáhne do charitativní Elite Trophy. Švýcarka ve třetím dílu, který se uskuteční na tvrdém povrchu centrkurtu v Praze na Štvanici od 18. až 20. července, posílí Růžový tým. Organizátoři uvedli, že jeho sestavu doplní rovněž slovenská reprezentantka Viktória Kužmová (82. WTA).

O první výhru ovšem bude růžový výběr v souboji s černými Karolíny Plíškové usilovat bez původní kapitánky Petry Kvitové. Ta bude ve stejnou dobu hrát exhibici v Berlíně. Vedení převezme Barbora Strýcová. 

„Posledně byly všechny zápasy extrémně vyrovnané. Tým budu mít kvalitní. Snad se štěstí tentokrát překulí na naši stranu,“ řekla Strýcová.

Černý tým Karolíny Plíškové zůstává v původní sestavě. „Těším se, že se přesuneme z antuky na beton, který je mi přece jenom bližší a že se nám podaří i potřetí zvítězit,“ uvedla Karolína Plíšková. Její tým vyhrál první dvě části soutěže na antuce - v Praze zvítězil 7:4 a v Prostějově rozhodl až v závěrečné čtyřhře o výhře 7:6.

Na centrkurt u Negrelliho viaduktu se tenis před fanoušky vrátí po devíti letech a kapacita bude kvůli koronaviru snížena na tisíc diváků. Vstupenky budou v prodeji od pátku 10. července od 12:00 v síti Ticketportal. Ceny denních vstupenek se pohybují v rozmezí 200 až 300 korun, třídenní permanentky od 500 do 700 korun.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga